FlixBus succesvol in Limburg: Forse groei, meer routes en nieuwe banen

– Forse groei in Limburg: 350% meer reizigers tussen juni – augustus 2017 tegenover 2016
– Limburgse economie profiteert: Nieuwe banen, meer toeristen
– Top 3 bestemmingen: Brussel, Parijs en Keulen
– Samenwerking met MKB busbedrijf Kupers Touringcars uit Weert

Maastricht/Amsterdam, 12 oktober 2017 – In april 2017 heeft FlixBus fors uitgebreid in Limburg. Vanuit Maastricht, Roermond, Heerlen en Venlo waren toen voor het eerst tientallen Duitse steden met FlixBus bereikbaar. In België en Frankrijk werden Hasselt, Oostende, Brugge, Gent, Leuven en Lille aangesloten. In Centraal- en Oost-Europa zijn Praag, Brno, Ostrava, Katowice en Krakau direct aangesloten. In november volgen alweer verdere nieuwe bestemmingen vanuit Limburg.

Limburgs economie profiteert van de nieuwe busmarkt

FlixBus is een samenwerking gestart met het Limburgse bedrijf Kupers Touringcars. De bussen van het bedrijf uit Weert rijden op het traject Dortmund – Londen; via Eindhoven evenals diverse steden in België. Kupers Touringcars is de eerste Limburgse buspartner van FlixBus. In andere provincies werkt de mobiliteitsaanbieder samen met tevens regionale bedrijven. In totaal zijn er actueel 12 Nederlandse buspartners.

Het bedrijfsmodel van FlixBus is gebaseerd op een internationaal unieke samenwerking met de lokale MKB-sector. Regionale buspartners, zoals Kupers Touringcars of Staf Cars uit Lommel (Belgisch Limburg), zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie van de routes en het verzorgen van de busvloot. FlixBus zorgt voor technologie, ticketverkoop, klantenservice, netwerk-planning evenals de marketing en verkoop. Op deze manier wordt de regionale economie gestimuleerd en worden er bij de partners veel nieuwe banen gecreëerd.

Bovendien zijn het niet alleen de busbedrijven die profiteren: Het Economische Instituut voor Vreemdenvervoer van de Universiteit München (DWIF) heeft vastgesteld dat de gemiddelde reiziger per langeafstandsbus ruim €52,50 per dag uitgeeft aan horeca, kleinhandel en dienstverleningen op zijn bestemming.1

FlixBus reizen zeer populair: Trips naar Brussel, Parijs en Keulen vaak volgeboekt

Het nieuwe mobiliteitsaanbod wordt goed ontvangen door de Limburgers. De huidige verbindingen vanaf Maastricht, Roermond, Venlo of Heerlen naar Brussel, Parijs en Keulen zijn zeer populair en vaak volgeboekt. Over het algemeen is er veel animo voor de groene bussen; de passagierscijfers stijgen onafgebroken. Alleen al in de zomer van 2017 is het aantal passagiers met 350% gestegen ten opzichte van de zomer in het afgelopen jaar.

Hoogste kwaliteit tegen de beste prijs

De nieuwe bussen zijn uitgerust met gratis wifi, stopcontacten, extra beenruimte en de passagiers kunnen gratis bagage meenemen. Daarnaast worden er tegen gunstige prijzen snacks en drankjes verkocht. Annuleren of omboeken is flexibel mogelijk tot 15 minuten voor vertrek. Bij vertraging worden de passagiers via SMS en pushbericht in de FlixBus-App geïnformeerd. Klanten kunnen tijdens het boekingsproces vrijwillig hun individuele CO² uitstoot compenseren en daardoor nog milieuvriendelijker reizen. Het compensatiebedrag ligt tussen de 1 en 3% van de ticket prijs en gaat naar een internationaal gecertificeerd klimaatproject.

Bron: Flixbus