Forse drugsvangst LLTB, nu één enkel hennepplantje om de paar meter

In een maïsperceel in Zuid-Limburg is de eerste hennep van dit jaar gevonden en geruimd met een straatwaarde van tenminste 50.000 euro. Er lijkt wederom een nieuwe systematiek te worden toegepast. Vroeger ging het om grote vlakken hennep, enkele jaren geleden om kleinere vlakken verspreid in een perceel, maar nu slechts om één enkel hennepplantje om de paar meter.

Deze recente vondst toont echter aan dat ook die aanpak niet erg succesvol is. “Wij staan qua opsporingsmethoden natuurlijk ook niet stil”, meldt LLTB-voorzitter Léon Faassen. Verder weidt hij daar niet over uit, om lopende onderzoeken niet te frustreren. “Bovendien moeten we de criminelen niet wijzer maken dan ze zijn”, stelt Faassen.

De inzet van de LLTB en zijn leden blijft onverminderd gericht op het hennep-vrij maken van alle Limburgse maïspercelen. “We adviseren leden zelf een extra rondje door hun maïspercelen te lopen en wij ondersteunen uiteraard vanuit de lucht met drones, nu de politie heeft aangegeven dit jaar geen controles per helikopter uit te voeren”, besluit Faassen.