Fortuna Sittard schrapt 16 contracten: 9 voetballers en 7 medewerkers

De club bericht zelf over de personele ingrepen:

Fortuna Sittard neemt afscheid van zeven medewerkers. Zij verlaten Fortuna Sittard 30 juni aanstaande, maar de club heeft er alle begrip voor indien ze hun werkzaamheden eerder neer willen leggen. Fortuna Sittard zal aan al haar verplichtingen rond het vertrek van deze personeelsleden voldoen.

Extern adviseur Paul van der Kraan: “De medewerkers hebben zich altijd met hart en ziel voor Fortuna Sittard ingezet. Uiteraard zijn we hen daar buitengewoon dankbaar voor. De vervelende mededeling van vandaag om afscheid te nemen, gaat uiteraard bij iedereen gepaard met veel emoties. Helaas ontkomen we er niet aan om de huidige organisatie goed onder de loep te nemen. In het belang van Fortuna Sittard zijn we onder andere genoodzaakt om een reorganisatie door te voeren, waarmee de kosten verder omlaag worden gebracht. Vervolgens willen we de komende tijd een nieuwe organisatie opbouwen.”

Fortuna Sittard gaat onderzoeken hoe de organisatie in de toekomst wordt ingevuld.

Spelers

Fortuna Sittard heeft de verbintenissen van negen spelers formeel opgezegd. De club verlengt de aflopende contracten van Glenn Daniëls, Dennis Dengering, Roel Janssen, Jordie Briels, Joeri Schroijen, Muhammed Mert, Raymond Fafiani en Lars Hutten niet. De optie in de verbintenis van Gökan Lekesiz wordt niet gelicht. Ook de aflopende contracten van de assistent-trainers Jeffrey Kooistra en Donny de Groot, en de Academy-trainers Gino Facenna (U19) en Robert van der Weert (U15) zijn formeel opgezegd.

Vóór 1 april moet een contract van betaald voetballers en trainers wettelijk worden opgezegd, om te voorkomen dat een verbintenis automatisch onder dezelfde voorwaarden met een jaar wordt verlengd. Daarnaast dienen opties in contracten voor dezelfde datum te worden gelicht. Dit betekent niet dat er zeker afscheid genomen wordt van deze spelers en trainers. Fortuna Sittard houdt de mogelijkheid open om één of meerdere spelers en/of trainers in een later stadium een nieuw contractvoorstel te doen.