Frank van Meegen ziet omzet De Zoes (Helden) in 1 jaar stijgen van 100.000 naar 1 miljoen

Na de overname vernieuwde Van Meegen De Zoes compleet. Het werd een bistro met 85 stoelen en tevens het grootste speciaalbiercafé binnen de regio Peel en Maas. De jaarlijkse omzet steeg na de overname van ruim een ton naar meer dan een miljoen euro.

Jan van Soest, die het na vijftig jaar achter de toog van De Zoes wat rustiger aandoet, wil nog niet helemaal stoppen met werken. In het interview vertelt hij dat niet niet stilzitten kan. Hij is trots op zijn opvolger en de vernieuwde zaak. “Een jaar geleden zag het er hier anders uit. Dan bleef ik soms open, omdat ik zes gasten in de zaak had zitten.” Een frisse wind erdoorheen leek noodzakelijk. Van Soest vindt zijn neefje Frank van Meegen hiervoor de aangewezen persoon. Van Meegen – op dat moment kok bij Luif Aete & Drinke – grijpt die kans met beide handen aan. Daarmee komt voor de 72-jarige Van Soest, die zelf geen kinderen heeft, een droom uit: een opvolger binnen de familie.

Iedereen wil natuurlijk weten wat het geheim achter de enorme winstgroei is, maar Van Meegen moet het antwoord schuldig blijven. Dit had hij ook niet verwacht en is compleet overdonderd door het succes.

Met recht dus een horecasprookje.

Klik voor het hele interview in Misset Horeca hier.