Fraude met Sittards flex-bvtje: Porsche en BMW's, eigenaren en admin foetsie

Dat valt zonneklaar af te leiden uit het eerste boedelverslag. Dat verslag beschrijft vooral wat de curator E. Dubbeldam niet aantrof.

Cetinogullari B.V – gevestigd in Sittard – ging in januari failliet. De curator ontdekte dat na de aanvraag van het faillissement maar voor de uitspraak daarvan de naam van de bv nog werd veranderd. Dat zal ongeveer de laatste handeling zijn geweest van de ‘bestuurders’.

De curator trof geen administratie aan. De bestuurders blijven onder de radar: Waar eerst ene heer Ramazan Cetin, feitelijk woonachtig in Duitsland, zou thans ene heer Milan Padezanin, woonachtig in Vukovar Joegoslavië enig aandeelhouder en bestuurder zijn. Beide heren zijn aangeschreven doch reageren niet.

Over de oorzaak van het bankroet is de curator zonneklaar: Directe oorzaak is het onbetaald laten van diverse facturen, als gevolg waarvan een faillissementsverzoek werd ingediend. Dieper liggende oorzaak is een diep gewortelde praktijk van frauduleuze handelingen die uiteindelijk, na een controle van de belastingdienst, zichtbaar werd. De activiteiten zijn nog even voortgezet, maar waarschijnlijk rond september 2015 beëindigd.

De inboedel die de curator wel nog vond is uiterst schamel, met een waarde van nihil: Een oude pc en enkele apparaten. Die deden dienst om aan te kunnen tonen dat een locatie in Nederland als basis werd gebruikt om zo onder meer BTW aangiften te kunnen doen.

Waar die frauduleuze handelingen dan uit bestonden? Vermoedelijk uit het afsluiten in de zomer van vorig jaar van drie financial leasecontracten voor een Porsche Panamera en twee BMW’s. Die auto’s zijn foetsie. De leasemaatschappijen nemen de executie en zoektocht naar de voertuigen volledig op zich, schrijft de curator. De Volkswagenbank heeft voor de financiering van de auto’s gezorgd.

En behalve de Volkswagenbank zijn er nog 18 schuldeisers, die samen voor 371.174 euro het schip zijn ingegaan.