Het historische pand De Puddingfabriek (een uit de 15e eeuw daterend koopmanshuis) in Venlo krijgt na de recente renovatie een nieuwe invulling. Kunstenaars Dick Evers en Peet van de Sandt openen begin augustus op deze locatie Galerie de Puddingfabriek. De artistieke vrienden zullen er eigen werk, maar ook dat van andere kunstenaars exposeren.

“Hier gebeurt iets anders dan alleen schilderen kijken,” zo laat Van de Sandt, voormalig bestuursvoorzitter van accountantskantoor Koenen en Co, weten. “Behalve ons schilderwerk is hier ook nog plek voor bijvoorbeeld een beeldhouwer. En misschien gaan we ook klassieke concerten of lezingen organiseren.” Op de begane grond van het historische pand in de Venlose Houtstraat is volgens beide heren voorlopig voldoende ruimte. Het werk van Evers krijgt in de diverse ruimtes de volle aandacht. “We hebben nu een contract voor een aantal maanden en bekijken vervolgens met de eigenaar hoe we verder de toekomst ingaan. Maar voor nu dit is een prima plek om ons werk te exposeren.”

Hoewel de Puddingfabriek van oorsprong een handelshuis is, dankt het haar naam aan de Crème Puddingpoederfabriek Javero die van 1934 tot 1974 op deze plek gevestigd was. De recente renovatie is mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg.