Garagebedrijf Mengelers Groep wint Gouden Claxon

De Gouden Claxon is een prijs voor bedrijven in Brabant en Limburg die zich binnen de motorvoertuigenbranche positief onderscheiden op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Dit gaat in het bijzonder over naleving van de cao en de manier waarop er met het personeel wordt omgegaan.

Eind vorig jaar startte FNV Metaal de petitie ‘de monteurs zijn op’, omtrent vrijetijdsrechten en arbeidsduurverkorting (adv). Leden van FNV Metaal, werkzaam bij Mengelers, nomineerden daarop hun werkgever voor de Gouden Claxon. ‘Wij hebben de petitie van de FNV ondertekend uit solidariteit, maar realiseerden ons ook dat deze zaken bij Mengelers eigenlijk niet aan de orde zijn, dat mag ook wel eens gezegd worden,’ aldus Colin Zelis, kaderlid van FNV Metaal.

De werknemers bij Garagebedrijf Mengelers voelen zich door hun werkgever gewaardeerd en dat is de reden dat ze hun werkgever nomineerden. FNV Metaal heeft onderzoek verricht en geconcludeerd dat die nominatie volledig terecht is.

Gouden Korenaar
Eerder dit jaar ontving Century Autogroep al de Gouden Korenaar. Met dat bedrijf werd onder andere de beste adv-regeling binnen de regio afgesproken. FNV bestuurder Karel-Jan Kivits: ‘Met het uitreiken van deze prijzen willen we op een positieve manier aan de branche laten zien dat het ook anders kan.’