Gecertificeerd stressconsultant Emmy Duckers had zélf burn-out


Emmy Duckers. | FOTO WENDY VLUGGEN

Emmy Duckers is een ontspannen, slanke blonde vrouw, die al snel behendig de rollen van journalist en geïnterviewde weet om te draaien. Als ik vertel dat ik me eigenlijk niet zo lekker voel, vraagt ze meteen oprecht bezorgd: ‘Bel je wel eens een afspraak af?’ „Nee, nooit”, antwoord ik. „Dat moet je wel gewoon doen hoor, forceren is niet goed”, is het advies. Emmy timmert tegenwoordig als zelfstandig stressconsultant met haar bedrijf M-Training & Coaching aan de weg met coaching en preventietrainingen gericht op het ervaren van meer werkplezier. Oorspronkelijk is ze afgestudeerd in consumentengedrag aan de Universiteit van Wageningen. Al snel daarna specialiseerde ze zich in stresspreventie. Ze werkte zestien jaar met plezier als verzuimspecialist bij Interpolis. Toen in 2007 deze verzekeraar werd overgenomen door Achmea verdween dat werkplezier. „Mijn functie veranderde, ergernissen stapelden zich op, ik ging negatiever denken, was vaak moe en besloot een stapje terug te doen”, vertelt Emmy.

Op een gegeven moment gaf haar lichaam het op en crashte haar harde schijf. „Ik wist de namen van mijn Eigen kinderen niet meer, kon me niet meer concentreren en was uitgeput.” Ze nam opgebrand afscheid
van haar baan. Drie maanden later ging ze weer parttime aan de slag bij Achmea, Interpolis. „Ik had in de tussentijd niks geleerd over mijn eigen gedrag, laat staan mijn burn-out geaccepteerd.” Vier weken later kreeg ze een dubbele nekhernia. „Wat dat betreft zit ons lichaam prachtig in elkaar. Het geeft ons gratis en voor niks signalen. We hoeven ze alleen maar op te pikken.” Ze wilde echter van geen opgeven weten en liet zich op een gegeven moment zelfs gestrekt in een taxi naar haar werkplek vervoeren op de been gehouden door pijnstillers. „Ik wilde duidelijk een sterk beeld van mezelf over de bühne brengen”, zegt ze. Emmy dacht ‘het werk maakt me ziek’. Ze kreeg van haar baas bij Achmea, Interpolis één jaar de tijd om, zonder Ziektewet, beter te worden en werd vrijgesteld van werk met behoud van salaris en een ‘terugkeergarantie’. „Dat was een prachtig gebaar, aldus Emmy. „Maar ik ben dus niet teruggekeerd”.

Therapieën
Remmen of gas geven? „Tijdens dat jaar thuis ontdekte ik dat ik weer eens drie afspraken achter elkaar had en niemand wilde teleurstellen. Ik besefte: „Shit het is niet mijn werk waardoor ik stress ervaar, ik doe het zelf”. Toen ben ik me nog meer gaan verdiepen in gedrag en óók in de fysiologie van de stress. Ik heb allerlei therapieën uitgeprobeerd en daarmee doen mijn klanten nu hun voordeel. Ik ontdekte onder meer hoe belangrijk het is om op de juiste wijze te ademhalen. Als je het vergelijkt met een auto zou je kunnen zeggen dat mensen soms geneigd zijn om tegelijkertijd gas te geven en te remmen. Zo draait je stresssysteem in de soep. Met ademhalingstechnieken en een handig systeem als HeartMath, kun je ontdekken wanneer je coherent bent ofwel alleen gas geeft of alleen remt. Maar zolang je maar doorgaat, merk je niks. Hierdoor worden mensen die hoog in hun adrenaline zitten en gewend zijn veel gas te geven door hun lichaam op het verkeerde been gezet. Ik heb geleerd om lichaamssignalen serieus te nemen. Je moet niet denken ‘die hoofdpijn of die buikpijn hoort bij mij’, maar ‘wat vertelt die klacht me nu eigenlijk?’. Herstellen gaat van nature gepaard met pijn. Als je daar geen aandacht aan geeft, leer je niks.” Het heeft alles bij elkaar wel vier jaar geduurd voor de stress helemaal uit mijn lijf was. Eerlijk gezegd heb ik nog steeds niet zoveel energie als vroeger.”

‘Wat dat betreft zit ons lichaam prachtig in elkaar. Het geeft ons gratis en voor niks signalen. We hoeven ze alleen maar op te pikken.’

Ontspannen
Emmy Duckers geeft tegenwoordig als zelfstandige in opdracht van werkgevers coaching-trajecten aan mensen die nog in het arbeidsproces zijn. Ook de werkgevers leren hiervan, want ze moeten zich wel openstellen voor hoe medewerkers zich voelen. „Als die voorwaarden er niet zijn, kun je eeuwig blijven trainen”, aldus Emmy. „Mensen moeten zich veilig voelen en zich gehoord weten. Essentieel is dat goed voorbeeld goed doet volgen. Als een directeur nooit luncht, geeft hij daarmee onbewust een verkeerd signaal af. Medewerkers zelf moeten ook beseffen dat ontspannen een serieuze bezigheid is. Zorg er daarnaast voor dat je niet teveel voor anderen invult (NIVEA ofwel Niet Invullen Voor Een Ander) en zeg wat je voelt. Het kan bij jezelf stress veroorzaken als je niet uitspreekt wat je echt vindt, uit angst dat je de ander dan kwetst. Breng de boodschap altijd vanuit jezelf en voorkom dat er een oordeel over de ander in zit.”„Zeg bijvoorbeeld: ‘Wat ik merk is dat als mensen mij geen vraag stellen, ik het gevoel krijg dat ze mij minder interessant vinden.’”

Energie
„Wat ook helpt is dat je meer leert te vertrouwen op jezelf in plaats van je tot op het bot voor van alles en nog wat voor te bereiden. Sommige mensen, vaak vrouwen, bereiden zich urenlang voor op alles en dat kan ongelooflijk veel energie kosten. Maar ook hier geldt dat het per persoon verschilt waar je last van hebt en waar je energie kunt besparen. Op de vraag of ze mensen daadwerkelijk gaat ‘genezen’, antwoordt ze beslist: ‘Nee! Maar we kunnen wel samen bekijken waardoor je stresssysteem is verstoord en naar oplossingen zoeken die voor jóu werken. De oorzaken zijn bij iedereen anders en preventie en coaching is dus per definitie maatwerk.”