Twan Beurskens (54) is benoemd tot gemeentesecretaris van Venlo. De huidige gedeputeerde van de Provincie Limburg treedt in dienst op een nog nader te bepalen datum in april of mei.

Beurskens is geen onbekende in Venlo. Hij werkte als ambtenaar bij de gemeente en was er twee collegeperiodes wethouder. In de eerste periode (2006–2009) als wethouder Openbare werken, Verkeer en Handhaving. En in de tweede periode (2009 – 2012) had hij de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling en Organisatie en was hij eerste locoburgemeester.

Burgemeester Antoin Scholten is verheugd met de benoeming: “Twan Beurskens kent Venlo en daarmee onze interne en externe uitdagingen goed. We zien in hem de ideale kandidaat om leiding te geven aan de ambtelijke organisatie. Zijn kennis, ervaring en netwerk zijn van grote waarde in zijn rol als eerste adviseur van een nieuw college dat na de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen zal aantreden. Ik zie met veel vertrouwen uit naar onze samenwerking.”

Na zijn wethouderschap in Venlo ging Twan Beurskens in oktober 2012 aan de slag als gedeputeerde bij de Provincie Limburg. In zijn eerste coalitieperiode (2012 – 2015) was hij verantwoordelijk voor Economische zaken en het Grondbedrijf. In de huidige periode (2015-2019) heeft hij Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille.

In een persverklaring heeft het College van Gedeputeerde Staten met veel respect kennis genomen van de benoeming van Twan Beurskens. Gouverneur Theo Bovens spreekt namens het College van een verrassende benoeming. “Dit is een aderlating voor de Provincie, maar heel goed nieuws voor Venlo. En we zijn blij dat Twan Beurskens behouden blijft voor Limburg. Sinds 2012 is Twan Beurskens uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het college en een bijzonder betrouwbare en gedegen gedeputeerde. Hij is mede-architect van de huidige economische voorspoed in deze provincie.”

“Als gedeputeerde is Beurskens, samen met partners uit bedrijfsleven en onderwijs, bestuurlijk de kartrekker van de Brightlands campussen in Limburg in Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en Venlo, die Limburg transformeren naar een kenniseconomie. Daarnaast is hij samen met de gemeente Sittard-Geleen intensief bezig met het verder verankeren van autofabriek VDL Nedcar in Limburg. Zijn inspanningen voor de maakindustrie hebben duizenden nieuwe arbeidsplaatsen opgeleverd in Limburg, aldus het College van Gedeputeerde Staten. “Voorts heeft hij de acquisitiekracht van Limburg versterkt door de werving van nieuwe bedrijven door Provincie, de grote Limburgse gemeenten en die van LIOF te bundelen. Hierdoor staat Limburg al enkele jaren in de top drie qua buitenlandse investeringen en grondverkoop aan bedrijven. Niet in de laatste plaats heeft gedeputeerde Beurskens voorts met volle overtuiging het Limburgs Parlement ervan overtuigd om de luchthaven Maastricht Aachen Airport voor Limburg en verre omgeving te behouden en heeft hij daarmee veel werkgelegenheid in deze provincie veiliggesteld.”

Een jaar geleden liet Beurskens in een interview met WijLimburg Achtergrond weten dat het zeer goed ging met Limburg op dat moment. “En geloof me dit is pas het begin, er staat nog veel meer te gebeuren”, waren toen zijn profetische woorden.