Gemeente Hulst kiest voor digitaal archiveren van BCT Sittard (persbericht)

De Zeeuwse gemeente Hulst heeft het Sittardse bedrijf  BCT de opdracht gegeven om documenten digitaal te archiveren. Daarmee realiseren zij een optimalisatieslag op het gebied van postintake.

Hieronder het persbericht:

De oplossing Zaakgericht Archiveren zorgt er voor dat er een optimalisatieslag plaatsvindt in archivering van zowel de ontstane zaakstroom (documenten afkomstig uit Exxellence) en de DMS stroom (documenten afkomstig uit de postintake). Deze optimalisatie heeft zijn weerslag op uniforme en duurzame archivering.

Gemeente Hulst zit nu in de fase waarbij het een start maakt met het zaakgericht archiveren als voorbereiding op het zaakgericht werken. Het is de bedoeling om het zaakgericht archiveren op termijn, per zaaktype te gaan vullen vanuit het zaaksysteem waarbij er dus een volledige integratie plaatsvindt tussen beide oplossingen. Het wordt op dit moment dus los van elkaar voorbereid en ingericht maar het zal dus uiteindelijk resulteren in een naadloze integratie.

Over BCT: (bron website)

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen die datastromen omzetten naar informatie. Als die informatie goed gebundeld wordt en op de juiste momenten ter beschikking wordt gesteld, ontstaat er kennis die organisaties kunnen gebruiken om een concurrerende voorsprong te creëren én te behouden. Wij noemen dit Enterprise Information Management (EIM)

Terwijl de wereld verandert en de afhankelijkheid van digitale en complexe informatiestromen steeds groter wordt, staat BCT al sinds 1985 met beide benen op de grond. Onze 180 medewerkers zetten zich dagelijks in voor vernieuwing en verbetering. We wachten niet af, maar bedenken en bouwen samen aan een digitale, duurzame wereld. We zijn de motor achter het structureren en overzichtelijk ordenen van informatie die vooral transparant en toegankelijk moet blijven. Deze focus maakt van ons een betrouwbare partner die aandachtig en strategisch meedenkt over de kansen in innovatie, het borgen van continuïteit en het oplossen van specifieke problemen. Wij realiseren ons dat de digitale wereld steeds groter is geworden, wij willen u graag helpen om uw wereld weer wat overzichtelijker te maken.