De gemeente Sittard-Geleen heeft de horecavergunning van Raman in Geleen ingetrokken. Dit als gevolg van de vondst van een hennepplantage met 800 planten in de kelder van het pand, meldt De Limburger. Die werd ontdekt tijdens een omvangrijke controle in mei door de politie, de gemeente, de Belastingdienst, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Enexis.

Tijdens die controles werden onder meer ook illegaal in Nederland verblijvende Albanezen aangehouden. Het gaat om zes illegalen die aan de Vreemdelingenpolitie zijn overgedragen. Afgelopen vrijdag vonden opnieuw controles plaats waarbij de NVWA onder andere drie boetes uitdeelde voor het niet naleven van de hygiëneregels in de keukens. Volgens een gemeentewoordvoerder zullen er de komende tijd meer controles worden uitgevoerd als gevolg van signalen van toezichthoudende instanties.

De plaatselijke afdeling van Horeca Nederland ondersteunt de controles. Ze geeft aan dat goedwillende horecaondernemers de dupe zijn van collega’s die die het niet zo nauw nemen met de regels.