Gemeente Venray verkoopt 7,3 hectare bedrijventerrein voor ruim 9 miljoen euro

De gemeente Venray heeft een perceel van 7,3 hectare op bedrijventerrein de Blakt verkocht aan het Britse SEGRO (met o.a. kantoor in Amsterdam). Deze ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed wil er een duurzaam distributiecentrum van ca. 45.000 vierkante meter neerzetten. De bouw start naar verwachting dit jaar.

SEGRO gaat op De Blakt een distributiecentrum van ongeveer 45.000 vierkante meter bouwen ten behoeve van logistieke activiteiten. Bij de ontwikkeling van het pand zal veel aandacht zijn voor de inzet van duurzame technieken, meldt SEGRO. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de strategie van de vastgoedontwikkelaar en logistieke dienstverlener, waarbij de focus ligt op het creëren van toekomstbestendige gebouwen die kunnen inspelen op de kwalitatieve vraag in de markt. “Het feit dat Venlo/Venray de afgelopen jaren herhaaldelijk is uitgeroepen tot nummer 1 logistieke hotspot van Nederland geeft aan hoe sterk deze locatie is als het gaat om het creëren van een hoge mate van toegankelijkheid en een interessant vestigingsklimaat”, zegt Tijs Derison, directeur SEGRO Benelux. “Venray is met de goede bereikbaarheid en kennis van de logistieke markt een uitgelezen plek om door te ontwikkelen.” De vastgoedontwikkelaar betaalt ruim 9 miljoen euro voor het perceel.

Mooie impuls
Wethouder Jan Loonen (Economische zaken) is in zijn nopjes met de plannen. “Dergelijke bedrijven geven een mooie impuls aan de economie. Het bedrijf past ook prima in het economische profiel van de Blakt, waar we ruimte bieden voor bestaande en nieuwe bedrijvigheid voor met name de logistieke dienstensector.” De nieuwe gebruiker van het pand kan al snel zorgen voor zo’n 250 tot 300 nieuwe, vaste banen, voor zowel hoger als lager opgeleiden. Op piekmomenten komen daar nog tijdelijke banen bij. Jan Loonen vervolgt: “Omdat het bedrijf ook oog heeft voor duurzame technieken bij het neerzetten en onderhouden van logistieke centra, voldoet het bovendien helemaal aan de eisen die wij aan bedrijven op De Blakt stellen op gebied van milieucategorie en activiteiten.”

Nieuw bedrijventerrein
Met deze kavel is het laatste grote perceel van De Blakt verkocht. Jan Loonen: “We hebben hier de laatste jaren veel geïnvesteerd in de infrastructuur. Dat betaalt zich nu uit. Maar dat moet ook blijven gebeuren om voor de regio interessante bedrijven binnen te halen. Daarom gaan we de komende tijd samen met Greenport Venlo weer 30 hectare nieuw bedrijventerrein ontwikkelen.”