Geste: Arriva voert coulancebeleid voor reizigers met WMO-indicatie en Regiotaxipas

De gemeenten hebben besloten om de regeling voor mensen met een WMO-indicatie en Regiotaxipas om gratis met het OV te reizen in Noord- en Midden-Limburg te beëindigen op 11 december 2016. Uit reacties blijkt dat niet iedereen op de hoogte is van het beëindigen van deze regeling, en daarom voert Arriva – om reizigers hier niet de dupe van te laten worden –tot 1 januari 2017 een coulancebeleid.

In Noord- en Midden-Limburg kunnen mensen met een WMO-indicatie en Regiotaxipas tot en met 10 december gratis met het OV reizen. Op 11 december gaat een nieuwe regeling voor WMO-taxivervoer van start, uitgevoerd door de organisatie Omnibuzz. Arriva voert met Omnibuzz constructief overleg over een volledig nieuwe OV-regeling voor mensen met een WMO-indicatie.

Coulancebeleid
Het coulancebeleid houdt in dat medewerkers van Arriva de mensen met een WMO-indicatie en Regiotaxipas die gratis gebruik maken van de bussen en treinen van Arriva in Noord- en Midden-Limburg niet weigeren of beboeten. Deze mensen worden wel door Arriva-medewerkers gewezen op het feit dat de regeling beëindigd is en dat ze voor meer informatie daarover terecht kunnen bij hun gemeente. Dit coulancebeleid wordt tot 1 januari 2017 gevoerd.