De gezinstribune van MVV Maastricht, tot voor kort de Noordtribune, wordt met ingang van het nieuwe seizoen omgedoopt tot de ‘Gamin Tribune’. De Gamin is het beeldmerk van het ventje dat symbool staat voor DRINK WATER. Dat is een enkele jaren geleden door SMPM (Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht) gestart initiatief. Met als doelstelling bij te dragen aan het vitaal, sociaal en gezond houden van de Maastrichtse samenleving en een bijdrage te leveren in de strijd tegen obesitas en andere welvaartsziekten.

De nieuwe naam verwijst naar alle aspecten van de belangrijke JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) principes: Drink Water, Bewegen en Gezonde Voeding. Die worden bij de Gamin Tribune concreet gemaakt. Zo zal het cateringpunt gezonde alternatieven naast de bekende ‘voetbalhap’ gaan aanbieden. Tevens wordt het drinken van water gestimuleerd en wordt de tribune geheel rookvrij gemaakt.

SMPM trad per 1 januari 2018 na 4,5 jaar terug als shirtsponsor om zo de Maastrichtse club de kans te bieden de ruimte op de borst op een andere wijze in te vullen. SMPM is wel op vele fronten actief gebleven voor en binnen de club om op die wijze iedereen te blijven motiveren om een gezonde leefwijze in te voeren. De nieuwe tribunenaam is daar een voorbeeld van. Daarnaast prijkt de Gamin met ingang van het nieuwe seizoen op de mouwen van de MVV-wedstrijdtenues.

Voorzitter Theo Thuis van SMPM: “Het doel van onze stichting is de sociale cohesie en de maatschappelijke betrokkenheid in Maastricht te versterken via maatschappelijke projecten. DRINK WATER is daarin een heel belangrijk speerpunt, net als het leveren van een significante bijdrage aan gezond leven, leren en werken.” Algemeen Directeur Paul Penders van MVV Maastricht: “De combinatie van de belangrijke maatschappelijke boodschap én de funding die SMPM binnen bracht met het shirtsponsorschap zijn ontzettend geschikt gebleken voor MVV Maastricht. Wij willen daar dan ook een goed en steekhoudend vervolg aan geven. Als voetbalclub hebben we de maatschappelijke plicht om een gezonde leefstijl te promoten en zelf het goede voorbeeld te geven.”