Gommans uit Sevenum Beste Echte Bakker 2018

Bakkerij Gommans, met winkels in Sevenum en Swalmen, is uitgeroepen tot Beste Echte Bakker 2018.

Na achtereenvolgens zilver en twee keer brons, was het dit jaar goud voor Bas Gommans en zijn vrouw Sandra. Vooraf was de spanning groot voor de Limburgse bakker. Naast zijn goede scores voor de productkwaliteit had hij ook hoge ogen gegooid met de winkel in Sevenum. Die werd vierde in de ranking voor de Beste Winkel.

Kwaliteit
De score voor de Beste Echte Bakker komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de kwaliteitskeuringen, de productcompetities en de winkelbeoordelingen. Voor het eerst tellen dit jaar ook de cijfers van de vier productcompetities van het Gilde mee waardoor een breder beeld ontstaat van de productkwaliteit van de bakkers. Op alle fronten moet dus goed gepresteerd worden om de trofee in de wacht te slepen.

Winkels
Ook de winkels van Gommans zijn uitstekend beoordeeld. De winkel in Swalmen kreeg een 9,58 en de winkel is Sevenum scoorde zelfs een vierde plaats met een 9,89. De beoordelaars spreken van ‘een mooie winkel waar de klant ondergedompeld wordt in een warme, ambachtelijke sfeer. Een winkel met mooie producten die verleidelijk worden gepresenteerd door het vriendelijke verkoopteam’.

Vergt veel
Bas Gommans: “Ik heb er echt alles aan gedaan dit jaar en ik moet zeggen: het vergt echt heel veel om op alle fronten continu alert te zijn op de details. Niet alleen van mij maar van het hele team. Ik vind het ook top dat ze bij de prijsuitreiking aanwezig waren want de prijs komt hen allemaal toe.”

Sandra en Bas Gommans