Hertog Jan Grand Prestige is vannacht in Nashville bekroond met een gouden award tijdens de World Beer Cup. Het bier van de Arcense bierbrouwer was winnaar in de categorie ‘Belgian-Style Dark Strong Ale’. De World Beer Cup, ook wel de Olympische Spelen van het bier genoemd, wordt gezien als de meest prestigieuze bierprijs ter wereld.

Tweejaarlijks selecteren meer dan 200 professionals uit de bierwereld de beste bieren van over de hele wereld. In 2018 zijn in totaal 8234 bieren beoordeeld van 2515 verschillende brouwerijen uit 66 landen.

Naast de gouden Award voor Hertog Jan Grand Prestige, ontving brouwer Lindeboom uit Neer zilver in de categorie ‘Belgian-Style Blond Ale’. Hertog Jan Grand Prestige werd dit jaar voor de derde keer bekroond op de World Beer Cup, in 2012 won het brons, in 2014 eveneens goud.

“We brouwen al onze bieren met veel passie, maar Grand Prestige is toch stiekem ons kroonjuweel. Het is geweldig dat er zo’n grote internationale bierprijs wordt toegekend aan zo’n kleine brouwerij uit Limburg. Maar, we blijven met beide benen op de grond,” aldus Meesterbrouwer Gerard van den Broek.