Anke Albregts nieuwe directeur Innovatiecentrum Limburg (Hasselt)

Krekels zwaaide 10 jaar lang de sceptor bij Innovatiecentrum Limburg. Opvolger Albregts komt uit de eigen gelederen. Tot op heden was innovatieadviseur en voorheen coördinator van C-Mine Crib in Genk.

Het Innovatiecentrum heeft onder het bewind van Krekels 1.548 bedrijven en non-profit organisaties begeleid in hun projecten, advies verleend over subsidies, patenten en over samenwerking met kennisinstellingen en andere bedrijven. Er werd voor zo’n 50 miljoen euro aan subsidies uitgekeerd, goed als hefboom van ongeveer 120 miljoen aan innovatieve investeringen. “Dit levert over 5 tot 7 jaar een toegevoegde waarde op van naar schatting 2 miljard euro”, rekent Urbain Vandeurzen, voorzitter van het Innovatiecentrum Limburg. “Bij dit alles heeft directeur Krekels een pioniersrol vervuld om innovatie succesvol op de kaart te zetten in Limburg. We moeten hem daar uitdrukkelijk voor bedanken.”

Anke Albregts (40) zal de rol van directeur vanaf april overnemen. Ze heeft vele jaren ervaring als innovatieadviseur en kan terugblikken op professionele uitdagingen bij Alcatel, Telindus, C-Mine Crib, IDE en dus ook Innovatiecentrum Limburg. “Ik wil ervoor zorgen dat innovatie maximaal zal leiden tot groei van de Limburgse bedrijven: van innovatieve start-up, mkb-er tot grote onderneming. En we zullen dit met mooie verhalen tonen aan alle geïnteresseerden.”