Beveiliging van Oscars komt naar Hasselt

Het bedrijf gaat zich vestigen in de Corda INCubator in Hasselt en is bij de start goed voor drie nieuwe arbeidsplaatsen. Investeringsmaatschappij LRM (het Belgisch-Limburgse LIOF) neemt een participatie en kent Ticto een achtergestelde lening toe. Stijn Bijnens wordt bestuurder van het bedrijf.

Ticto is gespecialiseerd in een nieuwe soort van beveiliging. De badge die personen krijgen om een bepaalde ruimte te betreden, heeft een lampje dat flikkert in een bepaalde kleurencombinatie. Iedereen die geautoriseerd is in de ruimte, ziet de badge op hetzelfde ogenblik in dezelfde kleur. Zo valt het onmiddellijk op als iemand niet in de ruimte thuishoort. Het systeem is gekoppeld aan smartphones en hightech ICT-toepassingen.

Ticto is met de technologie al de oceaan overgestoken. Het bedrijf heeft meteen een vestiging geopend in San Francisco. Met veel succes, want de uitreiking van de Oscars, die onlangs in het Dolby Theatre van Los Angeles plaatsvond, werd door Ticto beveiligd. Een hele klus, aangezien heel wat reporters, fans en andere geïnteresseerden proberen om het grootste filmspektakel vanaf de eerste rij, tussen de vedetten, bij te wonen. Alles verliep volgens draaiboek en Ticto kan terugkijken op een geslaagde vuurdoop.