Drie Belgisch-Limburgse familiebedrijven uitgeroepen als rolmodel

Een deskundige en onafhankelijke jury selecteerde uit de kandidaten drie familiebedrijven die de komende twee jaar de titel mogen voeren, meldt MadeinLimburg.be.

Het betreft drukkerij Haletra uit Houthalen-Helchteren, bouwbedrijf Haex uit Meeuwen-Gruitrode en steenfabriek Group Vandersanden uit Bilzen. “Stuk voor stuk bedrijven waar een goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties hand in hand gaan”, laat de jury weten.

Het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg (werkgeversorganisatie), dat al 12 jaar familiebedrijven ondersteunt in hun verdere professionalisering, heeft de prijs in het leven geroepen samen met het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms van de Universiteit Hasselt. “In Belgisch-Limburg is bijna 80% van de ondernemingen een familiebedrijf”, zegt Koen Hendrix, directeur bij VKW Limburg en coördinator van het expertisecentrum. “Zij vormen meer dan ooit de ruggengraat van onze economie. De professionalisering van familiebedrijven is cruciaal voor hun continuïteit en een vlotte overdracht naar een volgende generatie en dat leidt tot de duurzame verankering van familiebedrijven in Belgisch-Limburg.”