Een belangrijke reden waarom mensen van baan veranderen, is de slechte sfeer onder de collega’s. Roddels, kliekjesvorming, pesterijen; het is schering en inslag. Dit concludeert de Belgische organisatiecoach Nele Verrezen in haar boek ‘Gekonkelfoes in organisaties. Waarom roddelen niet zo onschuldig is’ dat later deze maand verschijnt. Daarin beschrijft ze hoe sommige mensen op het werk een systeem opzetten om hun collega’s onderuit te halen om er zelf beter uit te komen.

“Ik wil vooral benadrukken dat we met ‘roddelen’ niet bedoelen dat iemand achter de rug een onschuldig weetje verspreidt. In onze context gaat het om een doelbewuste strategie om een bepaalde collega in diskrediet te brengen en er zelf voordeel uit te halen. Dat is dus helemaal niet onschuldig,” zo laat Verrezen aan de Belgische website MadeinLimburg.be weten.

Door de processen die hier in meespelen in kaart te brengen, wil ze het onderwerp uit de taboesfeer halen. “Onderzoek wijst uit dat maar liefst 25 procent van de werktijd verloren gaat aan roddelen. Het heeft ook altijd een grote mentale impact op het functioneren van de medewerkers. En ondanks de grote herkenbaarheid bij nagenoeg alle organisaties, wordt er meestal helemaal niets gedaan om het probleem aan te pakken.”

Op dinsdag 29 mei wordt het boek officieel gepresenteerd.