Hasseltse bedrijf Mobitrace zorgt voor orde in ziekenhuizen

Het Belgisch-Limburgs bedrijf Mobitrace uit Hasselt wil een app ontwikkelen waarmee de hele stroom van mensen in een ziekenhuis op elkaar wordt afgestemd, meldt MadeinLimburg.be Met het vernuftig systeem kan de schoonmaakploeg weten wanneer de kamer moet gedweild worden, ziet de dokter op zijn smartphone waar de patiënt zich bevindt en krijgt de nachtwaker meldingen om op verdachte plaatsen een kijkje te gaan nemen.

Om de diverse taken in een ziekenhuis te stroomlijnen, zowel qua logistiek als patiëntenzorg, bundelt Mobitrace zijn expertise met een Nederlandse softwarebouwer. Het bedrijf van Tom Vanden Berk, Jan Stinissen (foto) en Filip Bourgonjon krijgt een subsidie van 10.000 euro om een haalbaarheidsstudie uit te voeren van Crossroads2.

De applicatie, Care Logix Solution genoemd, moet komaf maken met overbodige verplaatsingen, nodeloze telefoontjes en onvoorziene wachttijden. Kortom, er moet orde worden geschapen in de mierennest van bedrijvigheid, waarin patiënten worden opgenomen en ontslagen, artsen af en aan lopen, verpleegkundigen in diverse shifts vinger aan de pols houden, maaltijden worden bereid en afgeruimd, enzovoort. Dit jaar zal er met diverse ziekenhuizen worden samengewerkt om de nuttige parameters te bepalen. Eind 2018 zou een eerste versie mogelijk al klaar zijn.

CrossRoads2 is een subsidieproject dat Belgisch-Limburgse mkb-ers ondersteunt met grensoverschrijdende, innovatieve en technisch haalbare ideeën. In Belgisch-Limburg zijn er 16 mkb-ers bij het project betrokken, goed voor een subsidiebedrag van 807.701 euro.