In 1 jaar tijd 10,6% minder werklozen in Belgisch-Limburg

Belgisch-Limburg telde vorige maand nog 26.866 werkzoekenden. Dat zijn er ruim 3.000 minder dan een jaar voordien, een daling van 10,6%.

Belgisch-Limburg gedeputeerde van Economie Erik Gerits: “We mogen dit gerust een mijlpaal noemen, 2,5 jaar na de sluiting van Ford Genk. Het is het resultaat van een gunstige conjunctuur die gepaard gaat met een grote jobcreatie, maar zeker ook van de volgehouden inspanningen van alle economische actoren in onze provincie.”

De Belgisch-Limburgse economie doet het goed, zo blijkt uit de harde cijfers van VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding). De huidige gunstige conjunctuur is daar niet vreemd aan, maar het feit dat bijkomend ook het banenverlies door de sluiting van Ford Genk al in deze mate gecompenseerd is, wijst er op dat de Belgisch-Limburgse economie zeer sterk presteert.

Gedeputeerde Erik Gerits: “In de eerste plaats wil ik de Belgisch-Limburgse ondernemers bedanken, zowel de gevestigde waarden als de start-ups. Het zijn zij die dagelijks hard werken aan de groei van hun bedrijf en het creëren van welvaart en jobs. Daarnaast plukken we ook de vruchten van het SALK-plan (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat), dat de impact van de sluiting van Ford Genk moest milderen en daar ook in gelukt is. Toch moeten we blijven verder werken aan het versterken van ons economisch weefsel, zodat we minder afhankelijk worden van de schommelingen in de conjunctuur.”