In Hasselt worden zonnecellen voor satelieten geproduceerd

Na een investering van 20 miljoen zullen er zonnepanelen worden gemaakt om aan satellieten te bevestigen. Aanvankelijk zullen er 20 mensen aan de slag kunnen.

Thales Alenia Space heeft al vestigingen in België in Mont-sur- Marchienne (nabij Charleroi) en Leuven. Daar werken in totaal 700 mensen. De groep bouwt onder meer satellieten. De productie van de zonnepanelen voor die satellieten gebeurde tot nog toe door toeleveranciers, maar Thales Alenia Space wil dat nu zelf doen.

Het bedrijf gaat zich vestigen in de onmiddellijke buurt van de Corda Campus in Hasselt, omdat het daar gebruik kan maken van bestaande cleanrooms. “Een belangrijke reden om te kiezen voor Hasselt is de samenwerking die wordt gezocht met EnergyVille”, zegt Frank Zwerts, directeur van Locate in Limburg.

De nieuwe vestiging zal naar verwachting vanaf 2019 de eerste producten kunnen leveren. In Hasselt wordt daarvoor geïnvesteerd in de meest moderne productietechnologie, goed voor een budget van zo’n 20 miljoen euro. Aanvankelijk worden er 20 banen gecreëerd, een aantal dat volgens de investeerders snel kan oplopen.