Machiels Building Solutions (Genk) gaat 401 vakantiewoningen bouwen voor Center Parcs

Machiels Building Solutions, het bedrijf uit Genk dat constructies voor houtskeletbouw maakt, zal voor Center Parcs de productie en montage verzorgen van 401 vakantiewoningen.

Center Parcs wil eind 2018 in het Zuid-Duitse Allgäu een gloednieuw vakantiepark openen. De bouwwerken moeten dus snel gaan, en dat is één van de redenen waarom werd gekozen voor Machiels Building Solutions. Het bedrijf van de Group Machiels, dat recent verhuisde van Beringen naar Genk (om plaats te maken voor Nike), zal twee bungalows per dag produceren en monteren.

“We spreken ongeveer over 100.000 vierkante meter aan wanden en daken”, laat Filip Vercauteren, general manager van MBS, aan MadeinLimburg.be weten. “Dit wordt verdeeld over vijf types van bungalows.” De Genkse fabriek heeft om deze klus te klaren maar liefst 50 extra mensen nodig. Daarvan zijn er inmiddels al 35 aangeworven, wat het voorlopige totaal op 75 brengt.

Het project zal zorgen voor een enorme stijging van de omzet. “Dit jaar halen we 20 miljoen euro, waar we vorig jaar zo’n 8 miljoen lieten noteren”, aldus Vercauteren.