Nieuw businesspark op terrein Het Belang van Limburg (Hasselt)

Ontwikkelaars Futurn en DMI Vastgoed hebben het startschot gegeven voor de herbestemming van de site, die 7,5 hectare groot is, laat MadeinLimburg.be weten.

Naast kleppers als Mediahuis Limburg (waar o.a. Het Belang van Limburg en De Limburger toe behoren) en Carglass (dat het nieuwe hoofdkantoor hier zal onderbrengen) zal het bedrijvenpark straks plaats bieden aan tientallen mkb-bedrijven van divers pluimage.

Futurn en DMI Vastgoed hebben begin vorig jaar al een overeenstemming met Concentra/Mediahuis bereikt over de verkoop en ontwikkeling van deze grote zichtlocatie aan de Herkenrodesingel. Het masterplan is nu uitgewerkt en klaar voor uitvoering. Het gaat over het gebied tussen de gebouwen van garagegroep Delorge en de zone voor de gevangenis, waar momenteel wordt gebouwd voor politie en brandweer.

De plannen zijn van de hand van ELD Partnership en MaMu Architects. Voor Carglass en Mediahuis zijn al gebouwen op maat uitgetekend. Die zullen gebouwd worden door respectievelijk Mathieu Gijbels en Democo.

De twee trekkers moeten vervolgens andere kopers en huurders enthousiasmeren om hier een nieuwe vestiging op te starten. Naast de kantoren en units voor mkb’ers, worden er gemeenschappelijke faciliteiten opgetrokken voor onthaal, parking, vergaderingen et cetera.

“De Herkenrodesingel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vestigingsplaats voor toonaangevende bedrijven”, zegt Frederik Baert, Managing Partner bij Futurn. “De Concentra-site is het laatste nog te ontwikkelen terrein langs dit deel van de Hasseltse ring. Het is dan ook een unieke – en laatste kans – voor bedrijven om zich hier op een zichtlocatie te vestigen.”

Er wordt nog een nieuwe naam gezocht voor het bedrijvenpark. Hiervoor is een wedstrijd uitgeschreven. Er vallen citytrips van 500 euro te winnen via deze website.

Bron: MadeinLimburg.be