Tesla opent eerste vestiging in Belgisch-Limburg (Hasselt)

Het elektrische automerk Tesla is dinsdag officieel in Hasselt (Belgisch-Limburg) neergestreken, meldt MadeinLimburg.be.

Tegenover Het Belang van Limburg aan de Herkenrodesingel is het Tesla Store & Service Center ingericht. Deze vestiging moet Oost-België en Nederlands-Limburg bedienen. Het is de vierde vestiging in België en de 110e in Europa. Tesla legt de aanwezigheid in Belgisch-Limburg uit als ‘een ondersteuning van de missie om de transitie naar duurzame energie te versnellen’. In de showroom worden de modellen gepresenteerd. Er kunnen ook testritten geboekt worden. Voor de Tesla-rijders is er een werkplaats ingericht, waar het onderhoud zal gebeuren.

Namens het stadsbestuur mocht eerste schepen (wethouder) Tom Vandeput het Amerikaanse merk welkom heten. “Ons ruimtelijk visieplan voor de Hasseltse Grote Ring werpt zijn vruchten af, met nieuwe projecten in grootschalige retail (Albert Heijn), kantoren (Mediahuis, Carglass, Proximus) en showrooms voor auto’s (Jaguar, Land Rover). Tesla is hiermee de parel aan de kroon als toonbeeld van innovatie en het ecologisch rijden van de toekomst. De extra tewerkstelling van een 15-tal medewerkers is uiteraard een opsteker. Wij zijn dus zeer verheugd met de opening van Tesla Hasselt als eerste vestiging in Belgisch-Limburg.”

Bron: MadeinLimburg.be