Tongerse advocaten aanvaarden betaling in bitcoins

Als eerste advocatenkantoor kunnen klanten er betalen met de virtuele munten bitcoin.

“We leven in een tijd waarin de veranderingen sneller gaan dan ooit tevoren”, vertelt advocaat-vennoot Guy Schiepers. “Wat decennia geleden nog onmogelijk leek, is vandaag de dag bewaarheid: een virtuele munt, losgekoppeld van de staat of een nationale schatkist, heeft een groot deel van de markt veroverd en zal in eerst komende tijd sterk doorbreken dankzij meer doorgedreven digitalisering. We verwachten niet dat morgen massaal met bitcoins zal betaald worden maar willen wel, als vooruitstrevend kantoor, klaar staan om mee te gaan met de nieuwe mogelijkheden die verdere globalisering en digitalisering ons bieden. Om deze redenen hebben we een ‘wallet’ geopend en zijn betalingen van onze juridische prestaties mogelijk in bitcoins.”

Bitcoins omvatten zowel een virtuele munt als een digitaal betalingssysteem. In totaliteit worden er ‘maximaal’ 21 miljoen van deze bitcoins gecreëerd. Dit impliceert dat inflatie onmogelijk is aangezien er geen digitale munten kunnen worden bijgedrukt. De waarde van de munt is vandaag exponentieel gestegen.

Daar waar dat in de eerste helft van 2016 ongeveer 250.000 transacties per dag waren, zijn er dat vandaag al 350.000. “Er zijn amper kosten verbonden aan dit revolutionair betaalmiddel”, stelt Schiepers. “Het bijzondere is dat het zich autonoom in stand houdt. De digitale munt staat volledig los van de centrale banken. De eigenaars ervan zijn de gebruikers. Bitcoin bevat alle beginselen van gezond geld. De betalingen zijn openbaar, snel, erg makkelijk en veilig. Geen redenen dus om niet mee te doen.”

Bron: Madeinlimburg.be