Jeroen Meens en Rik Verbeemen van het Belgisch-Limburgse bedrijfsadvieshuis Cynex in Hasselt noemen hun evenement Forty Two een congrestival. “Noem het maar het Tomorrowland voor ondernemers en beslissingnemers”, laten ze op Madeinlimburg.be weten. Het tweedaagse event, gepland op 19 en 20 oktober, brengt workshops, laid-back momenten, keynotes, entertainment en ervaringsuitwisseling.

“Wij ervaren dagelijks dat ondernemers vast komen te zitten in de alsmaar sneller draaiende wereld, en moeite hebben om door dat bos de bomen nog te zien. We bieden hen met Forty Two een lange pauze aan, om zich te herbronnen, te laten inspireren en te laven aan de ervaringen van anderen, of gewoon te genieten”, zegt Meens. “Het is in geen geval een hulpgroep voor gestresste ondernemers”, vult Verbeemen aan. “In deze tijden van hoogconjunctuur vind je tal van hoera-berichten in de media. Maar onderhuids worstelen vele ondernemers met existentiële vragen over henzelf en hun bedrijf. Wij geven hen de kans om, naast hun fysieke paraatheid, ook eens hun psychische batterij op te laden.”

Het evenement vindt plaats op het domein van Château St. Gerlach in Valkenburg. “Om grenzen te verleggen moet je de grens over”, zeggen de organisatoren.

Speciale gasten bij Forty Two zijn onder andere Norman Wolfe, auteur van de bestseller The Living Organization, Richard Wiseman, auteur van 59 Seconds: Change Your Live in Under a Minute, psychiater Dirk Dewachter, astronaut Frank Dewinne, mentalist Gili en goochelaar Hans Kazan.