Vliegtuigreus Sabco vestigt zich in Sint-Truiden

Sabca kiest voor het nieuwe test- en businesscenter die de stad Sint-Truiden en de Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM ontwikkelen op de vroegere luchtmachtbasis omwille van de aanwezige infrastructuur en het specifieke luchtruim waar testen op grote hoogtes mogelijk zijn met drones. “En dat bleek voor Sabca een grote troef,” bevestigt Pascal Vossius, schepen van Economie in Sint-Truiden.

Hoeveel nieuwe banen dit oplevert en welke investering daar bij komt kijken, is nog niet bepaald. “Maar het spreekt voor zich dat de komst van een wereldspeler als Sabca een enorme toegevoegde waarde zal betekenen voor de dronecampus die wij ontwikkelen”, laat Vossius weten. “Ik verwacht dan ook dat de komst van Sabca ook andere spelers in de dronewereld zal bewegen om naar DronePort te komen.”

Sabca heeft in Lummen al een vestiging waar structuren uit composietmateriaal voor de luchtvaartindustrie worden gemaakt. De groep met hoofdkwartier in Haren (Brussel) en nog een derde vestiging in Gosselies (bij Charleroi), telt in totaal zo’n 1.200 medewerkers. De klanten van Sabca zijn onder meer de Franse vliegtuigbouwer Dassault (tevens hoofdaandeelhouder), Airbus, Fokker, Safran, ASL en de Europese raketbouwer Arianespace.

De werkzaamheden voor het nieuwe hoofdgebouw van DronePort gaan in september van start. Volgens Vossius wordt volgende week vrijdag de vergunning goedgekeurd voor de bouw.”