Stef Peeters (ex-MVV) heeft samen met een oude jeugdvriend en ondernemer Martijn Knoops Shindesigns opgericht; een in het Belgisch-Limburgse Neerglabbeek gevestigd bedrijf dat gepersonaliseerde scheenbeschermers op de markt brengt. Voetballers van onder andere Stoke City, Anderlecht, Wolfsburg en KRC Genk maken al gebruik van deze beschermers, zo meldt de site MadeinLimburg.be vanmorgen.

Toen de uit België afkomstige Stef Peeters bij MVV speelde, spraken medespelers al over deze mogelijkheid. Peeters besprak het plan met Knoops. Deze zegt daarover: “Eigenlijk is van alles mogelijk. Foto’s van familieleden, lijfspreuken, idolen et cetera. We zijn samen begonnen met zoeken naar een goed product. Meer dan een jaar hebben we geëxperimenteerd. Bij een leverancier in Dilsen-Stokkem lieten we een design printen op een plaat. Deze is vervolgens gesneden en vervormd tot scheenbeschermer.”

Stef Peeters, die zich het programma photoshop heeft aangeleerd om tussen de trainingen door de designs te maken, scoorde in de kleedkamer met zijn gepersonaliseerd materiaal. “En zo is de bal aan het rollen gegaan,” aldus Martijn Knoops. “Toen Sébastien Dewaest bij KRC Genk zijn exemplaren liet zien, kregen we meteen daarna al een bestelling van Trossard, Colley en Aidoo binnen. Andere ex-Genkspelers dragen ook Shindesigns: Gerkens bij Anderlecht, Casteels bij Wolfsburg of Walsh bij Zulte Waregem. Ze willen allemaal een print met emotionele waarde: een foto van een overleden familielid, een mooie spreuk, foto’s van hun kinderen of vriendin, het clublogo; eigenlijk zijn de aanvragen heel divers. Ze beschouwen hun scheenbeschermers als geluksbrengers, als beschermengelen. Een louter mentale kwestie natuurlijk, maar dat speelt mee bij voetballers. Profspelers willen deze omdat ze bijna niets wegen en ze nauwelijks voelbaar zijn.”

Hoewel het eerder een hobby is voor zowel Stef Peeters als Martijn Knoops, zijn beiden toch ambitieus met het bedrijfje. “Het potentieel is enorm, want het is een mondiale sport, waarbij elke speler, van wereldvedette tot de laagste amateurreeks de scheenbeschermers nodig heeft. Ze kunnen allemaal gewoon een foto doorsturen via Instagram of e-mail en wij zorgen voor de rest. Zolang voetballers een beetje ijdel blijven, blijven wij deze producten verkopen.”