Groei: nu 6160 mensen aan de slag bij Nedcar, gesprekken over tweede automerk, productie omhoog

Het aantal medewerkers van de autofabriek is enorm gestegen sinds de overname door VDL. Op dit moment werken 6160 mensen bij Nedcar. Bij de start van de productie van de Mini waren dat er nog 1500. Een half jaar geleden stond de teller op 4000 medewerkers en nu ruim boven de 6000. Niet alleen in aantal medewerkers zijn de cijfers indrukwekkend. Ook de productie-aantallen worden opgeschroefd en gaan richting 230.000 per jaar. Dat zou invoering van een drieploegen-dienst betekenen.

Bovendien lopen er gesprekken met een tweede autofabrikant om auto’s te laten bouwen in de fabriek in Born. Op dit moment is het Duitse automerk BMW de enige klant. Het bedrijf laat drie types van de populaire Mini bouwen en dit jaar ook het model X1 van BMW. Wethouder Pieter Meekels (economische zaken) van de gemeente Sittard-Geleen maakte de cijfers vanmorgen bekend nadat hij een dag eerder een gesprek had met Nedcar waarin de groei van het bedrijf werd besproken.

Meekels en vertegenwoordigers van omliggende gemeenten en de provincie tekenden in Kasteel Limbricht een convenant om meer mensen uit de bijstand aan het werk te krijgen bij Nedcar, maar ook bij logistieke bedrijven en mkb-bedrijven. Het afgelopen jaar zijn 900 mensen met een bijstandsuitkering aan de slag gegaan bij Nedcar en 150 bij andere bedrijven.

Wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen

Gemeenten en provincie tekenden een convenant om mensen uit de bijstand te krijgen