Groen licht voor BIZ Vastgoed binnenstad Weert, 83% voor (persbericht)

Met een meerderheid van 83% hebben de vastgoedondernemers in de binnenstad van Weert gekozen voor de invoering van de BIZ Vastgoed. Met de BIZ Vastgoed komt er de komende vijf jaar jaarlijks circa € 85.000,- extra beschikbaar om te investeren in de binnenstad. Vanavond is, na het tellen van de stemmen onder toezicht van Van Gorp Malherbe Notarissen, de voorlopige uitslag van de stemming bekend gemaakt. In totaal is voor 64% van de panden in de binnenstad een stem uitgebracht, waarvan dus 83% van de stemmen positief is. Hiermee is de draagvlakeis behaald.

Doel van de BIZ is het economisch klimaat in de binnenstad te versterken en de samenwerking tussen vastgoedeigenaren, gemeente en ondernemers te bevorderen, doordat alle vastgoedeigenaren structureel een bijdrage gaan leveren. De initiatiefnemers van de BIZ, de Vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Weert (VVCW) en Centrummanagement Weert, zijn positief over de uitslag. “Dankzij de BIZ kunnen we het verschil maken ten opzichte van de concurrentie, door o.a. de marketing en promotie te professionaliseren waardoor er meer regiobezoekers naar Weert getrokken kunnen worden, alsook toeristen die verblijven in Weert en de regio”, aldus Emiel Paquay, voorzitter van de VVCW. Ook kwartiermaker Nienke van Gerwen is tevreden met het resultaat: “De BIZ Vastgoed is een mooie opstap om ook ondernemers te enthousiasmeren voor een proactieve bijdrage, onder andere met een BIZ Ondernemers waarmee we komend jaar willen aanvangen.”

Wethouder van Eersel geeft aan dat dit een signaal is dat de vastgoedeigenaren geloven in een gezamenlijke aanpak. “Het is nu zaak om die gezamenlijke aanpak ook te laten gelden.”