Groep Heylen bouwt nieuw distributiecentrum op voormalig DSM terrein in Venlo

De Provincie Limburg koopt daartoe voor 12 miljoen euro een perceel van ruim tien hectare aan, om dat vervolgens in erfpacht uit te geven aan de Groep Heylen. Deze vastgoedinvesteerder gaat op de grond een nieuw distributiecentrum van 5,3ha bouwen. Het gaat om het voormalige DSM terrein.

Het is de tweede keer dat de provincie Limburg een samenwerking met de Groep Heylen aangaat. In 2015 was de eerste keer. Toen is door de provincie een kavel van 21,5 hectare aangekocht op het bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo en in erfpacht uitgegeven aan de Groep Heylen voor de realisatie van een 14 ha. groot distributiecentrum. Inmiddels is dit distributiecentrum grotendeels gerealiseerd en biedt het werkgelegenheid aan zo’n 850 werknemers.

Groep Heylen heeft in Broekman Logistics een partner gevonden die de campus gaat gebruiken voor logistiek en opslag van zowel ongevaarlijke als gevaarlijke stoffen, hiervoor wordt voldaan aan de strengste en meest moderne veiligheidsnormen. De ontwikkeling wordt in fasen gerealiseerd en de werkgelegenheid zal daaraan parallel oplopen van 150 FTE naar uiteindelijk 300 FTE.

Broekman Logistics is meer dan 55 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en is uitgegroeid tot een full-service logistiek dienstverlener met circa 800 medewerkers en vestigingen in Nederland,België, Polen,Tsjechië, China, India en Singapore,.

“De locatie in Venlo ligt op een strategische locatie nabij Greenport, in het hart van Venlo’s multimodale transporthub. De bargeterminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein. Gemeente Venlo heeft recent geïnvesteerd in de aanleg van een nieuwe rotonde op de Venrayseweg, zodat deze locatie beter en veiliger bereikbaar wordt. We verwachten dat het merendeel van het inbound volume via de bargeterminal te vervoeren. De uitbreiding van de warehouse capaciteit in Venlo is onderdeel van onze groeistrategie in Europa”, Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Warehousing & Distribution.

De investeringen van Groep Heylen vormen een belangrijke, volgende stap in de verdere ontwikkeling van de Industriehaven Venlo. Groep Heylen haakt hiermee bewust aan op het toenemend belang van transport over water, een milieuvriendelijke en veilige manier van in- en outbound transport.

“Zeer positief is dat een leegstaand chemieterrein geherstructureerd wordt ten behoeve van hoogwaardige bedrijvigheid en werkgelegenheid nieuwe arbeidsplaatsen. Dankzij de erfpacht komt er ook nog extra geld in het laatje van de Provincie”, zegt gedeputeerde Twan Beurskens, Economie & Kennisinfrastructuur.

Wethouder Stephan Satijn: “De gemeente Venlo is zeer blij met deze investering. Naast alle positieve ontwikkelingen op Trade Port Noord krijgt nu ook het voormalige DSM-Andeno terrein een uitstekende invulling.”

“Met deze investering bevestigen wij ons vertrouwen in de ontwikkeling van de logistieke sector, meer bepaald in Nederlands Limburg. De actieve houding van zowel de Provincie als de gemeente komt hierbij ten goede van het algemene ondernemersklimaat”, aldus Wim Heylen.