Vele gezamenlijke zoekacties, onderzoeken en digitale opsporing hebben geleid tot het terugvinden van een gestolen Liebherr kraan. De kraan van 18 meter lang is na 5 maanden opgespoord door de inzet van de eigenaar, politie, Brightmaven en EMN (als onderdeel van CED). Welke rol Brightmaven precies heeft gespeeld in het terugvinden van de kraan, wil het bedrijf uit Venlo uit veiligheidsoverwegingen niet zeggen.

De Liebherr kraan werd september 2017 ontvreemd in Dordrecht. Dit werd meteen op verschillende nieuwskanalen gedeeld waardoor de kraan een veel besproken onderwerp was. Voor de opsporing zijn er in heel Europa gezamenlijke onderzoeken verricht in de lucht, op de weg, via de havens en op het web. Op internet bleef het bericht over de gestolen kraan zich verspreiden waardoor de omgeving alert bleef. Door de nauwe samenwerking van de eigenaar, politie, Brightmaven en EMN hebben de dieven geen kans gehad om de kraan te laten verdwijnen.

Brightmaven reduceert diefstal en fraude gerelateerde schadelast van financiële dienstverleners aan de hand van het platform ‘Sjerlok’. Sjerlok maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie, semantische technologie en experts(digitaal). Brightmaven heeft een eigen team van specialisten die de activiteiten overnemen op het gebied van het terugvinden van gestolen objecten. Door het proces te optimaliseren en te automatiseren neemt de terugvindkans toe, de schade af en wordt diefstal van objecten steeds minder interessant.

CED uit Capelle aan den IJssel is specialist in onderzoek naar zowel de oorzaak als toedracht van schades en andere incidenten Het bedrijf heeft ruim 1.500 medewerkers in 14 landen . Brightmaven heeft CED aangesteld als vaste partner voor tactisch onderzoek.