Maandagavond heeft een zeer grote brand gewoed bij LinTrailers in Venlo. De brand brak rond 20:25 uur uit in de loods van het bedrijf, gelegen op industrieterrein Veegtes. Een onbekend aantal voertuigen is daarbij verwoest. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand had een dusdanig grote omvang dat de brandweer bewoners van Venlo-Noord adviseerde om ramen en deuren gesloten te houden. Tevens werden straten afgezet en bedrijven in de omgeving ontruimd. De donkere rookwolken waren in een groot deel van de stad te zien. Rond 21.20 werd het sein brand meester gegeven. De oorzaak is nog onbekend.

Lintrailers ontwikkelt en produceert diverse trailers zoals aanhangwagens, semi-diepladers, plateau- en kipperopleggers.

Update 15-5-2018 15:50
Inmiddels heeft de politie laten weten dat het een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand bij een trailerbedrijf in Venlo. Hij kon maandagavond in het brandend pand worden opgepakt, aldus een politiewoordvoerder.