Harm Wiertz legt voorzittershamer Raad van Commissarissen Roda JC neer

Een verschil van inzicht omtrent de wijze waarop toezicht moet worden gehouden en Roda JC de komende tijd gezond moet worden gemaakt lagen ten grondslag aan zijn besluit.

Wiertz kan zich niet vinden in het voornemen van Roda JC om Korotaev binnen te halen als aandeelhouder. Hij is van mening dat legalisering van de aandelentransactie pas aan de orde is na voltooiing van het forensisch onderzoek van de KNVB.

Bovendien vindt hij dat de club niet langer op zoek moet gaan naar nieuwe buitenlandse investeerders. Deze moeten gezocht worden in de nabije omgeving van Roda JC. Hij meent dat Roda JC de tering naar de nering moet zetten door te bezuinigen. Wiertz heeft binnen Roda JC te weinig steun gevonden voor zijn opvattingen.

Grootaandeelhouder Frits Schrouff liet vandaag in De Limburger weten dat het hoog tijd werd dat iemand met voetbalkennis zitting moet nemen in de clubleiding van de Kerkraadse voetbalclub. Volgens Schrouff zou dat een vierde commissaris kunnen zijn of een wisseling in de bestaande bezetting. Op dit moment bestaat de RvC uit projectontwikkelaar Hessel Meijer, accountant Huub Mullenders en ondernemer Harm Wiertz. Of er een verband is tussen de uitspraken van Schrouff in de krant en het vertrek van Wiertz is niet duidelijk.

Wiertz trad in juni 2014 met een benoemingstermijn van 3 jaar aan als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Roda JC. Gisteren speelde de club zich ten koste van MVV veilig in de nacompetitie om een plek in de eredivisie.