Harold Jongkind (Jongkind Financieel Advies uit Geulle)

Wie ben ik?
Mijn naam is Harold Jongkind, ik ben geboren in het Gelderse Tiel en heb daar ook commerciële economie gestudeerd. Daarna ben ik onder andere werkzaam geweest bij diverse banken in de functies van kantoordirecteur, accountmanager en private banker. In 1999 ben ik met mijn (Limburgse) vrouw Kim ‘afgezakt’ naar het zuiden, naar Geulle.

CV van het bedrijf?
Jongkind Financieel Advies heb ik opgericht op 1 april 2013. Ik ben éénpitter en momenteel voornamelijk actief op het gebied van aankoopbegeleiding van starters en doorstromers op de woningmarkt. Ik ontzorg klanten bij de aankoop van hun droomwoning. Daarbij moet je denken aan het hele traject wat komt kijken bij een aankoop van een woning: de bezichtiging, het onderhandelen met de verkoopmakelaar, het beoordelen van de koopovereenkomst, het adviseren en bemiddelen in de best passende (starters)hypotheek en alle aanverwante zaken die daar verder nog bij komen kijken. Tenslotte ga ik ook mee naar de notaris als het feestelijke moment van sleuteloverdracht plaatsvindt. Binnenkort ben ik ook erkend Register Financieel Echtscheidingsadviseur. In deze hoedanigheid begeleid ik klanten bij de financiële afwikkeling van een scheiding.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Al heel lang koesterde ik de wens om een eigen onderneming op te zetten. In 2009 kreeg ik de mogelijkheid om als franchisenemer van Aegon kennis te maken met het ondernemerschap. Met veel toewijding heb ik die kans met beide handen aangegrepen en daar een succes van gemaakt. Helaas heeft Aegon een aantal jaren later besloten om de franchise formule te beëindigen vanwege bedrijfseconomische omstandigheden. Niet lang daarna ben ik onder eigen vlag gestart.

Het meeste geleerd van?
Als ik terugkijk, merk ik dat ik veel geleerd heb bij vorige werkgevers op het gebied van benadering van en omgang met klanten en prospects. Ik behandel klanten zoals ik zelf ook behandeld wens te worden, met respect en toewijding. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is één van mijn belangrijkste motto’s. Daarnaast willen klanten graag op een duidelijke en begrijpelijke manier weten waar ze aan toe zijn.

Belangrijkste inspiratiebron?
Eén belangrijke inspiratiebron kan ik niet echt noemen. Wel is het keer op keer een blijvende inspiratie als ik bijvoorbeeld bij de notaris met klanten aan tafel zit omdat ik ze heb mogen begeleiden bij de aankoop van hun droomwoning.

Hoe komt u aan uw klanten?
Dat is heel divers. Een deel van mijn nieuwe klanten meldt zich via bestaande relaties en een ander deel meldt zich via internet.

Hoe groot is uw afzetgebied?
Mijn afzetgebied is hoofdzakelijk de provincie Limburg. Door de mond-tot-mond reclame is het gebied echter niet meer beperkt gebleven tot onze mooie provincie en ben ik steeds vaker actief in naburige provincies.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst?
Enkele jaren geleden ben ik naast het adviseren en bemiddeling in hypotheken en verzekeringen, begonnen met de aankoopbeleiding. Hier was kennelijk bij met name starters op de woningmarkt veel behoefte aan. Tegenwoordig is dat ook het geval bij doorstromers. De totale begeleiding bij de aankoop van een woning is tot op de dag van vandaag een enorm succes. Vanwege de nog steeds historisch lage hypotheekrente kiezen veel starters, maar ook de doorstromers ervoor om nu een woning te kopen en de hypotheekrente voor 30 jaar vast te zetten.

Wat is uw laatste grote investering geweest?
Echt grote investeringen heb ik niet hoeven te doen. Ik bezoek mijn klanten altijd in hun eigen vertrouwde omgeving en hoef derhalve geen kantoorruimte te huren.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
De toekomst kijk ik met vertrouwen tegemoet. Financieel advies en dan met name totale financiële begeleiding is en blijft van alle tijden. Natuurlijk is internet ook in onze branche belangrijk, maar ik ben van mening dat persoonlijk contact met klanten belangrijker is en blijft. En dat geldt ook voor de huidige jonge generatie die opgroeit met het internet. Tenslotte heb ik ook veel vertrouwen in dat ik als toekomstig erkend Register Financieel Echtscheidingsadviseur weer een mooie aanvulling heb in mijn dienstenpakket.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Hard en veel werken is leuk en verslavend, maar een goede gezondheid staat te allen tijde voorop. Goed naar je lichaam luisteren is hierbij heel belangrijk. Als ondernemer moet je nooit concessies doen op het gebied van gezondheid! Wees zuinig op je lichaam en geest.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?
Als je als potentieel startende ondernemer twijfels hebt om te beginnnen, kan ik je de tip geven om er gewoon vol voor te gaan. De vrijheid en voldoening die je zult ervaren is goud waard!

Jongkind Financieel Advies is te bereiken via www.jongkindfinancieeladvies.nl of www.facebook.com/jongkindfinancieeladvies