Hart-Leers: 'Duitse exploitant van Maanhotel Heerlen trekt zich terug'

Hieronder het bericht

Beoogd exploitant Maanhotel haakt af

RIMC haakt af als exploitant voor het Maanhotel. Rimc maakte enige tijd geleden via haar website duidelijk ‘in de weer’ te zijn met het Maanhotel in Heerlen. Nadat deze informatie onlangs van hun website verdween bleek dat het Duitse bedrijf niet meer in de running is voor de exploitatie van het nieuw te bouwen Maanhotel (kostenplaatje 15 miljoen euro) in Maankwartier Zuid.

Begin september vorig jaar liet Maankwartier bouwheer – sociale woningcorporatie Weller – weten een koper voor het hotel gevonden te hebben. Een partij die toen, volgens Weller, ‘kort voor het tekenen van contracten met een hotelexploitant’ stond. Nog in september zouden bijbehorende namen naar buiten komen.

Nu dit tot op heden niet gebeurde – en ondertussen wel de naam Rimc naar buiten kwam – (en ook de naam van investeerder Dr. Peters Group valt) lijkt de situatie Maanhotel terug bij af. Zonder exploitant (en bijbehorende hotelketen) zit ook een investeerder allerminst op rozen.

Wat het plots verdwijnen van ‘verkoop/verhuur Maanhotel’ op de website van de Duitse horecamakelaar Jonathan Immobilien, afkomstig uit Aachen Brandt, zegt valt te raden…