Hartekreet mode-onderneemster: Bye bye Heerlen, Hello Maastricht!


Ruim 6 jaar geleden ben ik met ongelooflijk veel plezier en enthousiasme begonnen met mijn eigen damesmodezaak in het centrum van Heerlen; Diva Couture & Trends. Als dochter uit een ondernemersgezin ging ik graag de uitdaging aan. En los van mijn liefde voor mode, vind ik het hebben van een eigen zaak nog veel leuker dan gedacht. Hoe mooi is dat.
Afgelopen jaar ben ik een tweede winkel gestart in Maastricht, Via Claudia. En met succes; een wereld van verschil met mijn Heerlen. Zoveel meer leven, zoveel meer publiek. En juist dit overgrote verschil heeft mij doen besluiten om na 6 jaar investeren en vechten in mijn stad, de deuren in Heerlen te sluiten. Met pijn in mijn hart moet ik erkennen dat Heerlen echt Heerlen niet meer is!
Waarom deze beslissing?
Om te concurreren met onder andere online shoppen moet winkelen een beleving zijn. Maar in Heerlen is helaas niet veel te beleven!
Bijna niemand gaat ´gezellig winkelen´ in Heerlen, simpelweg omdat er niet meer veel te winkelen is. De mensen die bewust een gezellig dagje gaan shoppen, gaan naar Maastricht of over de grens naar Aken.
Er zijn al kilometers tekst over geschreven; de dure bouw van het Maankwartier, het uit elkaar trekken van de binnenstad, de leegstand en alle initiatieven van de gemeente om er weer iets van te maken.
En ja, op het gebied van cultuur en horeca gebeurt er veel, maar als retailer heb je daar niet veel aan. Sterker nog, vaak wordt de stad voor een evenement eerder afgesloten en kan er niemand meer de stad in. Als ik door het centrum loop, is het zo rustig en zie ik in de nog gevulde panden outlets, ´gooi-en-smijt´winkels, als het maar goedkoop is. Dat is blijkbaar waar het grootste deel van de mensen van Heerlen behoefte aan heeft.
Als startende ondernemer kun je tegenwoordig bij de Gemeente een subsidie regelen. Maar wat krijgen de bestaande vechters? Helemaal niets.
Maar zeker niet getreurd, we zijn er nog steeds voor u. En hoe!
Ik wil u als klant heel hartelijk bedanken want zonder u had ik nooit kunnen doen en bereiken wat ik nu doe. Daarom nodig ik u graag uit voor een afscheidsborrel in Heerlen op 3 juni a.s. tussen 10.00 en 17.00 uur. U krijgt dan 10% korting op de gehele nieuwe collectie.
Mocht u nog niet in Maastricht geweest zijn, dan heet ik u natuurlijk ook daar van harte welkom. Uiteraard met hetzelfde persoonlijke advies en kopje koffie zoals in Heerlen.
Vanaf deze week zijn wij in Heerlen op maandag, dinsdag en woensdag gesloten.
Veel liefs en graag tot ziens aan de Wycker Brugstraat in Maastricht!