Heerlen, Avantis en Aken "verrukt' met komst Chinese zonnecellenfabrikant Trina Solar

Trina Solar, een wereldleider in fotovoltaïsche modules, oplossingen en diensten, kondigde vandaag aan dat het de acquisitie van de failliete zonnefabriek Solland Solar in Heerlen/Aken, op 19 februari 2016 afgerond heeft , en dat de productie in de komende weken gestart zal worden.

Trina Solar, een wereldleider op het gebied van zonnecellen en -modules, heeft via zijn Nederlandse vestiging Trina Solar (Nederland) BV, alle activa van de failliete firma, Solland Solar, verworven. De onroerende goederen in de Avantis Industriezone werden ook verworven door Trina Solar. Trina Solar Nederland BV is gevestigd op het adres Bohr 10-12, 6422 RL Heerlen/Aachen.

Dhr. Martin de Beer, Wethouder voor economische ontwikkeling en loco burgemeester van de stad Heerlen merkte op dat ‘Heerlen en Avantis verrukt zijn door de investering van Trina Solar in de voormalige Solland Solar faciliteit. Heerlen is ook blij met de werkgelegenheid die Trina zal creëren, en waarvan ook voormalige Solland medewerkers zullen profiteren. We zijn trots, dat Trina Solar – als een wereldberoemde Chinese hoogtechnologische fabrikant van zonnepanelen – beslist heeft om bij te dragen aan onze regionale economie. We zullen Trina Solar waar mogelijk steunen om van deze eerste productievestiging in Europa een succes te maken.

Dhr. Marcel Philipp, burgemeester van Aken, voegde hieraan toe dat “na de reorganisatie van het Nederlands-Duitse business park Avantis, voelden we sterke groei tijdens de voorbije jaren. Ik ben bijzonder blij dat dit nu niet enkel gereflecteerd wordt in de verkoop van gronden. Met de binding van Trina Solar is een doorstart mogelijk gemaakt voor een groot aantal ex-medewerkers van Solland Solar, en het gebouw zal weer volop leven.”

“We zijn verheugd dat de acquisitie tijdig werd afgerond, wat de faciliteit toelaat opnieuw in productie te gaan, wat ten voordele van de lokale economie is. Dit is de beste uitkomst voor de schuldeisers en de medewerkers,” zei Dhr. D.A.J. Roomberg, de curator van het faillissement.

“Deze investering in Nederland maakt deel uit van Trina Solar’s wereldwijde capaciteitsuitbreiding, om tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar oplossingen voor zonne-energie. We zijn verheugd dat we deze investering in Nederland kunnen doen, met zijn hoogopgeleide arbeidskrachten en met zijn kwaliteitsreputatie,” zei Dhr. Jifan Gao, voorzitter en CEO van Trina Solar.