Heerlen: TKMaxx in ‘De Bongerd’, kort daarna opening Berden outlet in voormalig V&D

‘Kwaliteitsproducten tegen 60% korting’ valt al enige tijd te lezen op voormalig winkelcentrum ‘De Bongerd’ dat de afgelopen tijd een ware metamorfose onderging en volgende week donderdag -als 3e TKMaxx vestiging van Nederland- opent. Schuin er tegenover opent niet veel later de Berden Outlet in de voormalige V&D vestiging. Koopjesjagers opgelet: binnenkort moet u in hartje Heerlen zijn.

Is dit de impuls die hartje stad zo broodnodig heeft? ‘Laten we hopen van wel!’, reageert Hart-Leers opgetogen op dit positieve nieuws voor hartje stad. De komst van TKMaxx naar Heerlen centrum beloofde al een oppepper van jewelste. Een gloednieuwe winkel -met circa 2000m2 winkeloppervlak- heeft de binnenstad van Heerlen al in tijden niet gekend. Een outletgigant die kwaliteitsproducten tegen 60% korting aanbied en daarbij regelmatig van collectie wisselt is aantrekkelijk om (koop)publiek naar hartje stad te lokken en hen regelmatig terug te laten keren.

Daarbij hing ook al weer een poosje boven de markt dat woonwarenhuis Berden tijdelijke plannen in het voormalige V&D, aan de kop van de Saroleastraat en Promenade -I-, had. In het oog springende leegstand waaraan moeilijk iets te doen leek wordt daarmee effectief aangepakt en voor een hele poos opgelost. Totdat er de verbouwing voor een nieuwe blijvende invulling start neemt Berden daar z’n werk ter hand: mooie spullen verkopen op een toplocatie in hartje binnenstad.

Hart-Leers: ‘Het lijkt erop dat Heerlen centrum in de belangrijkste winkelperiode van het jaar een waar paradijs van en voor koopjesjagers wordt. Vast en zeker voor velen een reden om hartje stad weer eens -of weer eens wat vaker- te bezoeken. Dat is natuurlijk heel goed nieuws voor een ietwat kwakkelende binnenstad die dergelijke oppeppers prima gebruiken kan. Natuurlijk zijn we benieuwd naar hoe een en ander precies gaat uitpakken. Volgende week donderdag opent TKMaxx en waarschijnlijk kort daarop al de grote Berden outlet in voormalig V&D aan de kop van de Saroleastraat. Waar voor je geld krijg je in Heerlen!’