Heerlenaren op weg naar een baan met HeerlenStormt

Op 15 maart 2017 is de kick-off van Back on Track. Een project waarbij circa 20 Heerlenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg worden geholpen naar een betaalde baan. Back on Track is een publiek-private samenwerking tussen HeerlenStormt, Wiertz Personeelsdiensten, i-trail en gemeente Heerlen.

I-trail stoomt de deelnemers tijdens een trainingsprogramma van 6 weken klaar voor deelname aan HeerlenStormt op 30 april 2017. Tegelijkertijd begeleiden de gemeente Heerlen en Wiertz Personeelsdiensten de sportievelingen om een baan te vinden. HeerlenStormt is een hindernissen stormloop over 15 km waarbij deelnemers zo’n 30 hindernissen moeten overwinnen. Na HeerlenStormt trainen de deelnemers door naar RoermondStormt op 24 september 2017, waarmee het traject met enkele maanden wordt verlengd.

Sport draagt bij aan een sterkere maatschappelijke participatie van mensen in een uitkeringssituatie. Door het trainingsprogramma krijgen de deelnemers regelmaat, worden ze fit en stimuleren ze elkaar om een doel te bereiken: finishen tijdens HeerlenStormt én het vinden van een baan. De deelnemers komen in het dagelijks leven hindernissen tegen waardoor het niet direct lukt om een baan te vinden. Dankzij Back on Track leren zij (letterlijk) deze hindernissen te overwinnen.

Martin de Beer, wethouder gemeente Heerlen: “Soms moet je hindernissen overwinnen om werk te vinden. Bij HeerlenStormt nemen we dat letterlijk. Hopelijk geeft het sporttraject Back on Track de deelnemers een sportief duwtje in de rug om weer aan de slag te komen. Na het succesvolle traject van vorig jaar, gaan we ook dit jaar weer voor een goede score!”.

Igor Buck, Commercieel Manager Wiertz Personeelsdiensten: “Wiertz Personeelsdiensten doet uiteraard graag mee aan Back on Track en HeerlenStormt: dit project sluit immers aan bij onze maatschappelijke rol en onze belofte Sterk in werk. Het is daarnaast ook gewoon noodzaak dat we ervoor zorgen om iedereen die op de een of andere manier kan werken, mee te laten doen in arbeidsproces.”

Vorig jaar leverde Back on Track een mooi resultaat op. Van de 19 deelnemers hebben er 13 een baan gevonden en zijn 2 deelnemers begonnen aan een opleidingstraject met baangarantie.