Helmi van Bergen (Juridiqua uit Sittard)

Wie ben ik?
Ik ben Helmi van Bergen, 52 jaar. Ik woon in Sittard met mijn man en zoon van 18 jaar en dochter van 16 jaar. Als professional in de administratieve organisatie én als jurist combineer ik deze twee kennis- en ervaringsgebieden in mijn bedrijf Juridiqua. Na een jarenlange carrière die bij Océ-Technologies in Venlo begon en verder ging via Orbis medisch en zorgconcern, gemeente Sittard-Geleen en Hato BV, heb ik in augustus 2015 Juridiqua, bureau voor juridsch organisatie advies opgericht.

foto-helmi-van-bergen

CV van het bedrijf
Juridiqua is de samenvoeging van juridisch en quality/kwaliteit en staat voor
‘Uw organisatie juridisch en kwalitatief op orde’. Mijn bedrijf helpt bedrijven en organisaties om hun bedrijfvoering, procesmanagement en administratieve organisatie juridisch en kwalitatief op orde te brengen.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Omdat ik vind dat organisaties met goede georganiseerde administrative en juridische processen juist dat kunnen doen waar ze goed in zijn en zich hierover niet druk hoeven te maken. Ze kunnen zich dus bezig houden met hun core business.

Het meeste geleerd van?
Ik heb het meeste geleerd van het gewoon doen. Door te luisteren, kijken en analyseren hoe de situatie van de organisatie in elkaar zit. Vervolgens met mijn kennis en ervaring samen met de mensen in de organisatie de oplossing zoeken.

Belangrijkste inspiratiebron?
Mijn grootste inspiratiebron zijn mensen, die hun kennis graag delen met anderen, zoals ik dat doe op mijn website met mijn blogs.

Hoe komt u aan uw klanten?
Mijn klanten zoek ik voornamelijk in organisaties die door snelle groei het overzicht van alle processen rondom hun core business willen behouden en daar waar nodig verbeteren. Dit kunnen mkb-bedrijven zijn, maar ook stichtingen en non-profit organisaties.

Hoe groot is uw afzetgebied?
De hele provincie Limburg.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst en waarom?
Het meest succesvol ben ik in het eenvoudig verwoorden van administratieve en juridische situaties, zodat de mensen in de organisatie begrijpen waar het om gaat en deze processen zien als iets wat er gewoon bij hoort.

Wat is uw laatste grote investering geweest?
Een workshop boekpromotie.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
Ik wil in 2017 mijn boek ‘Orde in de chaos van regelgeving en bedrijfsvoering’ uitgeven. Daarnaast hoop ik dat ik meer organisaties mag helpen hun administratieve processen op orde te maken of aan te passen aan een situatie of nieuwe wet- en regelgeving.

Juridiqua is te bereiken via www.juridiqua.nl of www.facebook.com/juridiqua