Brightlands | Thomas is dol op de campussfeer: ‘Slimme waterleidingen zijn super duurzaam’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam: Thomas Langstraat  (28)
Functie:  Research wetenschapper bij Sabic op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.  Rol:  Betrokken bij ontwikkeling nieuwe, innovatieve materialen waarbij het netwerk op de vier Brightlands-campussen goed van pas komt.
Tourtrui:  De witte trui

Als hij de vier klassementstruien van de tour – geel, wit, groen en bolletjes – ziet kan Thomas Langstraat hier niet uit kiezen. “Zelf fiets ik ook, dus ik ben heel hebberig en wil eigenlijk al die truien.  Ik kom uit het Verenigd Koninkrijk, dus mijn tourfavoriet kun je wel raden: Chris Froome.” Na een minuutje of drie twijfelen gaat de jongeling uiteindelijk dan toch maar voor de witte trui die staat voor het grootste jonge talent. Breed grijnzend: “Ik ben nog jong en hoop natuurlijk dat ik talent heb.” De jonge Engelsman kwam voor zijn studie naar Nederland en bleef uiteindelijk hier toen hij in Nederland zijn vriendin ontmoette, die oorspronkelijk weer uit China komt.

Hij werkt voor Sabic als onderzoeker en houdt zich vooral bezig met innovatieve materialen. Een voorbeeld is het ontwikkelen van slimme waterleidingen. “Die pijpen moeten op zijn minst vijftig en liefst honderd jaar meegaan en mogen in de tussentijd natuurlijk niet gaan lekken. Helaas kun je ze niet honderd jaar testen, dus ontwikkel ik andere technieken waarmee ik de beoogde duurzaamheid kan testen.” Het bevalt Thomas zichtbaar goed op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. “Het is hier internationaal en ik voel me hier thuis.  Ik hou erg van het typische campussfeertje dat hier hangt en dat een beetje lijkt op wat ik op universiteiten gewend ben. Mooi vind ik ook dat ik hier langzamerhand meer leer van de ontstaansgeschiedenis van Brightlands en de historische betekenis van DSM daarbij.”

Thomas is een wielerfan in hart en nieren en trapt zelf ook regelmatig de nodige wattages weg. Trots: “Ik heb een tijd geleden nog meegedaan aan de wielerronde Les Trois Ballons. Het was een helletocht, maar uiteindelijk was het volbrengen van die tour de grootste uitdaging in mijn leven tot nu toe. Prachtig!”

Wil je dat Thomas de witte trui wint? Deel dit artikel dan op Facebook.

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl