Wie interesse heeft in ziekenhuis-, tandarts- en laboratoriuminstrumentarium kan 17 maart terecht in Thorn waar een grote veiling wordt gehouden van Amerikaanse legerspullen. Amerikaanse legerbases worden afgeslankt. Zo ook de basis in Duitsland. Daardoor komt een uitgebreid aanbod aan medische apparatuur beschikbaar. De online veiling via Troostwijk Veilingen is 7 maart van start gegaan en sluit op 21 maart a.s. De kijkdag voor alle aangeboden items vindt plaats op 17 maart van 10.00 tot 16.00 uur in Thorn.

De veiling biedt bijvoorbeeld beginnende (tand)artsen een uitgelezen kans om hun apparatuur en toebehoren aan te schaffen of te completeren. Maar ook dierenklinieken kunnen op de veiling hun slag slaan. Alle items verkeren in prima staat en zullen hun nieuwe eigenaar zeker nog lang van dienst zijn. Martijn van Schie, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen: “We denken dat deze veiling hulpverleningsinstanties eveneens de gelegenheid biedt om hun voorraad hulpgoederen uit te breiden of aan te vullen met al wat er wordt aangeboden.”  

De veiling biedt ruim 1450 items, waaronder naast medische en laboratoriumapparatuur, 1350 stuks, ook legermaterialen als tenten, veldbedden en -douches en producten op het gebied van intern transport en energie.