Historisch postkantoor Valkenburg krijgt ondernemende bestemming

Het vernieuwende concept Smart Market zal zijn eerste locatie vestigen in het voor Valkenburg zo karakteristieke pand. ‘De Post Valkenburg’ moet een ontmoetingsplek worden voor startups en gevestigde ondernemingen. Op de locatie kunnen leden van Smart Market foodmarkten en overige activiteiten organiseren. Smart Market biedt een samenwerkingsplatform voor regionale ondernemers uit de sectoren Food, Leisure en Fashion, zowel online als offline. De werkzaamheden aan het gebouw zijn reeds gestart en dit voorjaar verwacht de nieuwe exploitant, Mitch Kwakkernaat, de deuren van ‘De Post Valkenburg’ voor het publiek te kunnen openen.

Een historisch gebouw
Het postkantoor aan de Lindenlaan werd in het najaar van 1941 in gebruik genomen. Het kantoor doet ruim 70 jaar dienst op deze locatie, tot de sluiting in 2003. In de hierop volgende jaren raakt het gebouw in verval en wordt het steeds meer een doorn in het oog van verder de statige Lindenlaan. Hoewel er vele ideeën waren voor de invulling van het pand, gebeurde er tientallen jaren niets op de hoek van de Lindenlaan en de Poststraat. Tot een jonge startup met een sterk plan zich meldde bij de gemeente en de eigenaar van het pand. Bij het toekomstige gebruik van het gebouw wordt de rijke historie in gedachte gehouden en zullen elementen van het PTT-verleden zichtbaar blijven. De exploitant hoopt dat ‘De Post Valkenburg’ weer een belangrijke rol in het centrum van Valkenburg gaat spelen.

Over Smart Market
Smart Market koppelt en match bedrijven uit diverse sectoren – Food, Leisure en Fashion – met als doel om verbindingen te maken tussen de bedrijven en zo concrete samenwerkingen tot stand te brengen. Door middel van een online portaal en offline dienstverlening, kunnen gebruikers producten, diensten, nieuws en activiteiten met elkaar delen. Smart Market zoekt, vindt en verbindt collega-ondernemers op een eenvoudige manier. Met ‘De Post Valkenburg’ als eerder fysieke locatie, waar betrokken ondernemers onder andere vorm kunnen geven aan hun ideeën.