Hoensbroekenaar Bert Habets (46) wordt topman RTL Group (Luxemburg)

De Limburger vervangt Anke Schäferkordt in de Raad van Bestuur van RTL Group in Luxemburg. Dit is het moederbedrijf van RTL Nederland. Schäferkordt treedt terug om zich op RTL Deutschland te focussen.

Habets wordt co-ceo naast Guillaume de Posch, die in functie blijft. Verwacht wordt dat Habets met ingang van 19 april 2017 zal toetreden tot de Raad van Bestuur van RTL Group. Hij blijft voorlopig aan als CEO van RTL Nederland. RTL Group verwacht voor het einde van 2017 de nieuwe CEO van RTL Nederland bekend te maken.

Bert Habets
Bert Habets treedt in 1999 toe tot RTL Group in de Business Development divisie van CLT-UFA (later RTL Group). In maart 2001 werd hij benoemd tot CFO van de Holland Media Groep, die in augustus 2004 werd omgedoopt tot RTL Nederland. In januari 2008 werd Bert Habets benoemd tot CEO van RTL Nederland.

Onder zijn leiding zette RTL Nederland een strategie uit van enerzijds de versterking van de core business en anderzijds diversifiëren en innoveren. Bert Habets heeft de digitale activiteiten van RTL Nederland (overname van weerplatform Buienradar en de on demand service Videoland, lancering van RTL MCN, joint venture met SpotX voor de Benelux en Nordic regio’s) sterk laten groeien en stapte met RTL Ventures en RTL Live Entertainment in nieuwe commerciële gebieden.

Tegelijkertijd werden de grootste tv-kanalen versterkt en werden er drie nieuwe betaal- tv-zenders (RTL Lounge, RTL Crime, RTL Telekids) en de nieuwe free-to-air tv-zender RTL Z gelanceerd.

Met deze verschillende strategische stappen heeft hij RTL Nederland getransformeerd van een traditioneel zenderbedrijf tot een allround media- en entertainmentbedrijf. In 2014 werd Bert Habets uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2013. Habets heeft een Master in Economie en Rechten (Fiscaal Recht) aan de Universiteit van Maastricht.