Hoger beroep tegen faillissement Studio 54 Bar & Diner bv. Fiscus vroeg om bankroet

schermafbeelding-2016-09-25-om-12-17-53

De rechtbank Limburg heeft op 20 september 2016 het faillissement uitgesproken van de besloten vennootschap:

Studio 54 Bar & Diner B.V.
Putstraat 31
6131 HH Sittard

Tot rechter-commissaris is benoemd mr. R.P.J. Quaedackers en tot curator is aangesteld mr. M.M.H.J. Rompelberg (www.rra.nl)

Algemeen:
De failliete vennootschap exploiteert sinds maart 2014 een trendy restaurant in het uitgaanscentrum van Sittard: http://studio54sittard.nl. In een hip decor worden luxe hamburgers geserveerd. Er zijn momenteel 6 werknemers in dienst. De directie van de gefailleerde exploiteert nog twee andere restaurants in Sittard. Deze staan los van dit faillissement.

Oorzaak faillissement:
Na de opening in maart 2014 bleek het aantal personeelsleden te hoog. Dit is daarna hersteld maar het resultaat tot eind 2015 was negatief. Door de aanloopverliezen is een betalingsachterstand in de loonbelasting ontstaan. Er zijn vrijwel geen andere crediteuren, leveranciers worden contant betaald. De gefailleerde heeft geen bankkrediet. De Ontvanger van de Belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd.

Hoger beroep tegen het faillissement:
De directie is het niet eens met het faillissement en zal hoger beroep instellen. Het resultaat daarvan zal binnen enkele weken bekend zijn. Als het hoger beroep faalt, blijft het faillissement bestaan. Als het hoger beroep slaagt, dan wordt het faillissementsvonnis vernietigd.

Hoe verder:
Vanwege het hoger beroep tegen het faillissementsvonnis zal de curator zich terughoudend opstellen. Na een eerste inventarisatie heeft de curator besloten dat het restaurant voorlopig open blijft. Nadat de uitkomst van het hoger beroep bekend is zal de situatie opnieuw worden bezien.

Activa:
De activa zijn geregistreerd. Gegadigden die serieus geïnteresseerd zijn in de aankoop van de activa en/of de overname van de exploitatie, kunnen zich alvast bij de curator melden. Als door het hoger beroep het faillissement wordt vernietigd, krijgt dit echter geen opvolging.

Werknemers:
Vanwege het hoger beroep tegen de faillietverklaring zijn de arbeidsovereenkomsten met de werknemers nog niet door de curator opgezegd.