De 100 wereldwijde koplopers op het gebied van de circulaire economie kwamen op 17 april samen in Venlo. Doel was een bezoek aan het ontwikkelcentrum van ECOR Europe. Hier worden testen gedaan om met verschillende vezels plaatmateriaal te maken dat recyclebaar en biologisch afbreekbaar is.

De dag werd ingeluid met een ontvangst door burgemeester Antoine Scholten en een rondleiding door het cradle-to-cradle stadskantoor van Venlo. De rest van de middag stond in het teken van circulaire innovatie.

In het ECOR R&D Center werd in het bijzijn van de bezoekers een experimenteel ECOR paneel gemaakt uit drankkartonnen en gebruikt textiel. Daarnaast lieten bedrijven uit de ‘ECOR Community’ de nieuwste technieken en productmogelijkheden met ECOR zien. Zo ook DSM-Niaga dat een circulaire lijm heeft ontwikkeld om ECOR panelen te lamineren die aan het einde van de gebruiksduur ook weer makkelijk te scheiden door het ‘unclick’ mechanisme in de lijm. Een andere partner, EYELEVEL, presenteerde een circulair retail-concept, waarbij ze winkelinrichtingen op basis van herbruikbaar ECOR materiaal ontwikkelen én maken.

Het bezoek was in het kader van de tweedaagse CE100 Acceleration workshop, een programma onderdeel van de Ellen MacArthur Foundation. Eric Logtens, CEO van ECOR Europe: “Ik ben verheugd dat zoveel bedrijven interesse hebben in onze technologie. Het is fantastisch om samen met deze organisaties het pad naar een circulaire economie te bewandelen.” De CE100 is een wereldwijd platform dat vooraanstaande organisaties, innovatieve starters en regionale organisaties verbindt om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. ECOR is als “emerging start-up” drie jaar lang onderdeel geweest van deze vooraanstaande groep van organisaties.