Het hoofdkantoor van Lybrae Consultants en Omgevingsdienst Nederland, beide onderdeel van de holding Lybrae Nederland, is verhuisd naar een nieuwe locatie in Maastricht: het voormalig politiekantoor aan het centraal station aan de Parallelweg.

Directeur Marc Essers: “In 2002 ben ik begonnen op Meerssenerweg. We zijn in 16 jaar gegroeid van een eenmansbedrijf in Maastricht naar de huidige organisatie met 250 medewerkers, verdeeld over vijf kantoren (Eindhoven, Arnhem, Breda, Rotterdam en Maastricht) in Nederland. Het werd de hoogste tijd om het hoofdkantoor in Maastricht in een nieuwe en bijpassende omgeving te plaatsen. Het monumentale pand aan de Parallelweg bood ons precies wat we zochten. We hebben de monumentale eigenschappen van het pand gecombineerd met elementen van een moderne kantooromgeving.”

Lybrae Consultants en Omgevingsdienst Nederland vormen samen een projectconsultancy- en adviesbureau. De dienstverlening is met name gericht op overheden en concentreert zich op advies, projecten en opleidingen binnen de vakgebieden bouwkunde, ruimtelijke ontwikkeling, civiele techniek, milieu en bestuursrecht.